Yaşam "Kanun ve Piyano İkilisi"

"Kanun ve Piyano İkilisi"

Paylaş
"Kanun ve Piyano İkilisi"

Kanun Sanatçısı Ayca Daştan ve Piyanist Esra Berkman “Kanun ve Piyano İkilisi” Konseri İle Caddebostan Kültür Merkezi'nde…

YOYO Prodüksiyon sponsorluğunda, bu akşam saat 20:30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserde Esra Berkman ve Ayca Daştan çok özel bir repertuarla seyirci karşısına çıkacak.

İki müzisyen, 2008 yılında kurduğu Kanun ve Piyano İkilisi ile 2009 ve 2010'da verdikleri pek çok konserle, Türk dinleyicisi için yeni olan kanun-piyano çalgılarının birlikte ürettikleri tınıları paylaşmış ve Türk bestecilerine kanun ve piyano için eserler üretmeleri yönünde ilham vermeyi amaçlamıştır. İkilinin bu hedefleri doğrultusunda üç genç çağdaş müzik bestecisi kanun ve piyano için eser bestelemiş ve uyarlamışlardır.

Konser gecesi Esra Berkman ve Ayca Daştan, Tolga Zafer Özdemir'in "Ex Orient Lux", Enis Gümüş'ün "Başına Bağlamış Astar'dan" ve Uğraş Durmuş'un "At the Golden Horn No:2" adlı eserlerinin ilk seslendirilişini gerçekleştirecektir.

Kanun Piyano İkilisi’nin repertuarında, Ermeni besteci Haçatur Avetisyan’ın kanun ve piyano için bestelediği eserlerinin yanı sıra, S. Barhudaryan, Kr. Hahinyan, Komitas, A. Haçaturyan, E. Grieg, F. Chopin, F. Kreisler, Tenigü gibi bestecilerin eserlerinin adı geçen iki çalgı için yazılmış uyarlamaları da mevcuttur.

Haberin Devamı