Gündem Kanyonda can pazarı

Kanyonda can pazarı

Paylaş
Kanyonda can pazarı

Çorum'un Ortaköy ilçesindeki İncesu Kanyonu 2 lise öğrencisine mezar oldu

Çorum Fatih Lisesi 10-A sınıfında okuyan 21 öğrenci, okulların tatil olmasını fırsat bilerek öğretmenleriyle birlikte İncesu Kanyonu’na pikniğe gitti. Akşam saatlerinde öğrenciler, su seviyesi yer yer 1 metreye kadar yükselen ve tarihi Kybele kabartmalarının bulunduğu İncesu Kanyonu’nda yürüyüş yapmaya başladı. Öğrenciler el ele kanyonda yürüdükleri sırada içlerinden bir öğrenci dengesini kaybetti.

Haberin Devamı

Bu sırada öğrencilerin hepsi suya düştüler. Suya düşen öğrencilerden Muhammed Ali Kaya ve Fuat Bolat akıntıya kapıldı. Arkadaşları onları kurtarmaya çalışmalarına rağmen başarılı olamadı. İki öğrencinin bir süre sonra arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sudan cansız bedenleri çıkarıldı. Bu arada boğulma tehlikesi geçiren ve yarı baygın halde kurtarılan 17 yaşındaki Rabia Şentürk’te ambulansla Çorum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayda hayatını kaybeden iki öğrencinin cansız bedenleri de otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

KAYMAKAM KAZA YAPTI

Bu arada olayı duyar duymaz makam aracıyla birlikte kanyona gitmek isteyen Ortaköy Kaymakamı Zeliha Uyan’da otomobilin takla atması sonucu eşi ve şoförü ile birlikte ölümden döndü. Uyan’ın içinde bulunduğu makam aracı İncesu Kanyonu yakınlarda makam otomobilinin ön tekerleğinin patlaması sonucu takla attı.

Haberin Devamı

Kazada Kaymakam Zeliha Uyan, yanına aldığı eşi Hüsamettin Uyan ve makam şoförü Süleyman Tekbaş yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla önce Ortaköy Devlet Hastanesine ardından da Çorum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

VALİ ÇAKIR OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

2 öğrencinin ölümü ve kaymakamın ağır yaralanmasıyla ilgili Çorum Valisi Nurullah Çakır olay yerine gitti. Vali Çakır, olay hakkında bilgi aldı. Vali Çakır, pikniği öğrencilerin kendi aralarında organize edip gittiklerini söyledi. Vali nurullah Çakır, piknikte yaşanan kazanın hayli üzücü olduğunu belirterek ailelerine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diledi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Şevket ERZEN-Yusuf ÇINAR/ ORTAKÖY(Çorum),(DHA)