Gündem Kapıkule'de 9 kilometre kuyruk oluştu

Kapıkule'de 9 kilometre kuyruk oluştu

Paylaş
Kapıkule'de 9 kilometre kuyruk oluştu

Bulgaristan'ın Türkiye’ye açılan Kapıkule'nin karşısındaki Kapitan Adreevo Sınır Kapısı’nda düzenlenen rüşvet operasyonunda 4 gümrük memuru gözaltına alındı

Yaklaşık 3 saat gümrüğün işlemlere kapatılması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda bekleyen TIR'lar 9 kilometre kuyruk oluşturdu.

Bulgar polisi sabah saat 06.45 sıralarında Türkiye’ye açılan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’na rüşvet operasyonu düzenledi. TIR ve yolcu giriş peronlarında çalışan personeli yönelik düzenlenen operasyonda 4 çalışan gözaltına alındı. Operasyon nedeniyle Bulgar gümrüğü Türkiye’ye giriş-çıkışları kapattı. Bu nedenle Türk tarafında Bulgaristan’a geçmek isteyen TIR'lar yaklaşık 9 kilometre kuyruk oluşturdu. Çıkış yapmak için küçük araçlar da Bulgaristan’ın işlem yapmaması nedeniyle Kapıkule’ye alınmadı.


TIR sürücüleri Kapıkule’ye her geldiklerinde Bulgar sınırındaki sorunlar nedeniyle kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Almanya’ya yedek parça taşıyan TIR sürücülerinden Zekeriya Ersoy, Bulgar gümrüğünün yavaş işlem yaptığı için sürekli kuyruk oluştuğunu ifade ederek, “Dünden bu yana kuyruktayım. Bulgaristan ağır çalıştığı için sürekli kuyruklar oluyor. Özellikle pasaport bölümünde yavaş işlem yaptıkları için dün geceden beri çıkış yapmak için bekliyorum. Diğer TIR sürücüsü arkadaşlarımız işlemler çok yavaş diye telsizle bizi uyardı. Şimdi sınır kapısına kadar ilerledik açılırsa geçiş yapacağız” diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından gümrük işlemleri yeniden yapılmaya ve küçük araçlar ile TIR’lar gümrük sahasında alınmaya başladı.