Yaşam Kapıldığı elektrik akımıyla hayata bağlandı

Kapıldığı elektrik akımıyla hayata bağlandı

Paylaş
Kapıldığı elektrik akımıyla hayata bağlandı

Samsun'da yaşayan 10 yaşındaki Mertcan Musullu, gece lambasını prize takmak isterken elektrik akımına kapıldı

Kaldırıldığı hastanedeki tetkiklerinde kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan küçük çocuk, diyalize girmesine sayılı günler kala bağışlanan böbrekle hayata tutundu. Alınan bilgiye göre, yaklaşık 1 yıl önce Mertcan Musullu, prize gece lambasını takmak isterken elektrik akımına kapıldı, ailesi tarafından önce Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürüldü.

Haberin Devamı

Buradaki müdahalenin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Mertcan’ın detaylı tetkiklerinde, kronik böbrek hastası olduğu tespit edildi. Elektrik akımına kapılmasından dolayı sadece elinde küçük izler kalan Mertcan’a, kronik böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Hastalığını tesadüfen öğrenen Mertcan, yaklaşık 1 yıldır ilaç tedavisi görüyordu. Hastalığının ilerlemesi nedeniyle diyalize girmesine sayılı günler kala bulunan böbrek ise küçük çocuğa umut oldu. Sivas’ta ölen bir gencin bağışlanan böbreği Mertcan’a nakledildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Yakupoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, idrarın mesaneden böbreklere geri kaçmasına bağlı olarak gelişen "vezikoüreteral reflü" hastalığı nedeniyle Mertcan’ın böbreklerinin iflas ettiğini belirtti. Hastanın diyaliz aşamasına geldiği sırada uygun böbreğin bulunduğunu anlatan Yakupoğlu, "Diyalize girmesine gerek kalmadan kadavradan böbrek takma şansına sahip olduk. Bu çok güzel bir şey. Çünkü diyalize girmiş olsaydı dezavantajlarını yaşayacaktı. Babasının böbreği olmadı, annesinin başka rahatsızlıkları vardı, durum bu olunca kadavra bu çocuğun tek şansıydı. Çocuk artık normal bir yaşantı sürecek" dedi.

Haberin Devamı

"Elektrik çarpmasaydı hastalığı bilmiyor olacaktık"

Baba Erkan Musullu ise elektrik akımına kapılmasının çocuğu için büyük bir şansa dönüştüğünü vurgulayarak, "Elektrik çarpmasaydı biz çocuğumuzun hastalığını bilmiyor olacaktık. Elektrik çarpmasıyla böbrek yetmezliğini öğrendik ve tedavisine başladık. Diyalize girmeden böbrek nakli şansımız oldu" ifadelerini kullandı.

AA