Gündem 'Kapkaççı atlet gibi koştu'

'Kapkaççı atlet gibi koştu'

Paylaş
'Kapkaççı atlet gibi koştu'

Adana'da 25 yaşındaki Ahmet Demir, banka ATM'sinden çektiği 625 lirayı arkasından yaklaşan 18 yaşındaki Zeki A.'ya kaptırdı, karşı koyunca da sol kolundan bıçaklandı

Çınarlı Mahallesi Atatürk Caddesi’nde akşam mesai bitiminde bir bankanın ATM’sinden 625 lira çeken Ahmet Demir, parayı cüzdanına yerleştirdiği sırada, kapkaççı saldırısına uğradı.

Demir’in arkasından yaklaşan Zeki A., elindeki cüzdanı alıp kaçmaya başladı. Zeki A. koşarak D-400 Karayolu’na çıkıp, oradan da Reşatbey Mahallesi ara sokaklarına girerken, olayın şokunu üzerinden atan Ahmet Demir de peşinden koşmaya başladı.

Demir’in bir ara yaklaştığı şüpheli cüzdanı vermek istemedi, cebinden çıkardığı bıçakla da onu sol kolundan yaraladı. Bu olay sonrası şüphelinin peşinden gitmekten vazgeçen Demir, cep telefonuyla polisi arayıp, olayı bildirdi.

Şikayet üzerine harekete geçen Güven Timi ekipleri, şüpheliyi Merkez Park’ta yakaladı. Zeki A.’nın üzerinden, olayda kullandığı bıçak ile içinde Demir’in kimlik ve 625 lirası bulunan cüzdanı ele geçti.

Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen Zeki A., ’nitelikli yağma ve bıçakla adam yaralamak’ suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi Amirliği’ne ifade veren Ahmet Demir, "Bir anda neye uğradığımı şaşırdım.

Elimdeki cüzdanı alıp kaçmaya başladı. Peşinden koştum, çok süratliydi. Atlet gibi kaçıyordu. Yakalayamadım. Bıçak çekip koluma vurunca takipten vazgeçtim" dedi.

Fatih KARAÇALI/DHA