Siyaset Kaplan: AKP içinde ırkçılar var
Paylaş
Kaplan: AKP içinde ırkçılar var

BDP'nin Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AKP'nin içinde ırkçı milletvekilleri olduğunu söyledi

Beyoğlu'ndaki bir restoranda, Doğu Ergil, Ethem Mahçupyan, Nabi Yağcı, Nuray Mert ve Oral Çalışlar'ın da aralarında bulunduğu köşe yazarlarının katılarak görüşlerini ifade ettiği toplantıda, BDP'nin siyasi vizyonu ve güncel meselelere bakışı değerlendirildi.

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan en hızlı değişen parti olduklarını belirterek, "Kadın temsiliyetinde en yüksek oranı giderek ve niteleşerek tutuyoruz. Bu söylem CHP, MHP, AKP gibi suya havaya yazılmıyor. 17 belediye başkanlığından 14'ü kadın. Büyük illerde dahil olmak üzere eşbaşkanlık sistemine geçiyoruz. Biz bir değişim içindeyiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, bir hafta önce meclisten çekilme kararı alıp hemen ardından Türkiye Partisi olma iddiasıyla meclise dönülmesi çelişki değil mi sorusuna da yanıt veren Kaplan, "Biz zaten Türkiye Cumhuriyeti anayasına göre kurulmuş bir partiyiz. Önümüzdeki dönem CHP-MHP koalisyonu mu Türkiye için hayırlı?

AKP-MHP koalisyonu mu Türkiye için hayırlıdır ? Yoksa meclise dinamik bir muhalefet, farklılıkları, özgürlükleri savunacak, Türkiye halkını kucaklayacak bir parti mi hayırlıdır? AKP içinde daha milliyetçi ve ırkçı milletvekilleri var. Bize yöneltilen bazı suçlama ve sorguların AKP'ye yöneltilmesi lazım." dedi.

BDP Grup Başkanı Nuri Yaman da Türkiye'de siyasetin askeri vesayet altında olduğunu iddia etti.

Tahsin LALE/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı