Gündem 'Kaplan' hayatını kurtardı

'Kaplan' hayatını kurtardı

Paylaş
'Kaplan' hayatını kurtardı

Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde bir gecekonduda tek başına oturan emekli sanatçı Necla Ercan'ın hayatını 1 yaşındaki kedisi kurtardı

Necla Ercan, emekli maaşının dışında Büyükşehir Belediyesi'nden ve yardım severlerden aldığı gıda ve yakacak yardımları ile yaşamaya çalıştığını söyledi.

Eski türkücülerden Ercan, şöyle dedi: “Yaşadığım sıkıntı ve tüm zor şartlara rağmen 2'si evimde olmak üzere birkaç kediyi gecekondunun bahçesinde besliyorum. Gece yattığımda ayak ucuma kıvrılan 1 yaşındaki ‘Kaplan’ adındaki kedim sabaha karşı huysuzlaşıp saçlarımı çekiştirmeye başladı.

‘Dur yapma’ dememe rağmen elimi tırmaladı. Uyku halinden kurtulup gözlerimi açtığımda sobadan çıkan zehirli gazın etkisiyle saat 07.00 sıralarında yerimden sürünerek kalkıp kapıyı açarak kendimi bahçeye zor attım. Daha sonra da komşuların yardımı ile marketten aldırdığım sütü içip, bir süre sonra kendime gelebildim.

Başka imkanım yok, 100 lira kira verdiğim gecekonduda oturmak durumundayım. Soba zehirlenmesi nedeniyle bundan böyle yattığım odanın penceresini aralık bırakıyorum. Kedim durumu hissedip beni zamanında uyandırmasa, şimdi hayatta olmayacaktım. Yaşamımın bundan sonrakı bölümünü ‘kaplan’ıma borçluyum.”

Yılmaz ÇAMDALI/ANKARA (DHA)