Gündem Kaplıcada peştamal yasağı

Kaplıcada peştamal yasağı

Paylaş
Kaplıcada peştamal yasağı

Erzurum'un Aziziye Belediye Başkanı AK Partili Fatih Cengiz, 'edep yerleri görünüyor' diye kaplıca havuzlarına peştamal ile girilmesini yasakladı

Bakanlar Kurulu kararı ile termal turizm merkezi olarak ilan edilen ve eski adı 'Ilıca' olan Erzurum merkez ilçesi Aziziye'de kaplıcalar restore edilerek geçen yılın haziran ayında hizmete açıldı.

Havuz, sauna, buhar banyosu, fizik tedavi merkezi ve fitness salonları ile 82 yatak kapasiteli termal tesisler, belediye tarafından işletiliyor.

Kaplıcaların hamam kültüründen kurtarılacağını kaydeden Cengiz, "Dünyanın her yerinde havuza şortla giriliyor. Çünkü kaplıcalar umuma açık toplu kullanım yerleridir.

Şimdiye kadar vatandaşların büyük bir bölümüne peştamal veriliyordu. Onlar da peştamalin içine bir şey giymiyorlardı. Peştamal görüntü ve şekil itibariyle uygunsuz görüntülere sahne olabiliyor" dedi.

Peştamalin bele iyi bağlanamaması durumunda havuzda açıldığını ve kullanan kişiyi zor durumda bıraktığını belirten Başkan Fatih Cengiz, "Erkeklerde şort, kadınlarda da mayo şartı getirerek bu riski ortadan kaldırdık.

Peştamali müşteriye havuzdan çıkıp kurulanacağı zaman veriyoruz. Peştamalin üzerine yine bizim vediğimiz bornozu giyinen müşteri kabinlerde kurulandıktan sonra giyiniyor" dedi.

Turgay İPEK/ERZURUM (DHA)