Yaşam Kaplumbağanın midesinden poşet, içecek kapağı ve misina çıktı

Kaplumbağanın midesinden poşet, içecek kapağı ve misina çıktı

Paylaş
Kaplumbağanın midesinden poşet, içecek kapağı ve misina çıktı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Göcek Sahili’nde ölü bulunan yeşil deniz kaplumbağasının midesinden poşet, sigara paketi poşeti, teneke içecek kapağı ve misina çıktı

Sahilde hareketsiz halde deniz kaplumbağası gören vatandaşlar, durumu Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) ekiplerine bildirdi. Ekiplerce, DEKAMER’e getirilen kaplumbağaya nekropsi işlemi yapıldı.

Haberin Devamı

POŞET, SİGARA PAKETİ, TENEKE KAPAK, MİSİNA!

Yapılan incelemede, hayvanın midesinden poşet, sigara paketi poşeti, teneke içecek kapağı ve misina çıktı.

Yaklaşık 45 kilo ağırlığındaki erkek deniz kaplumbağası daha sonra, oluşturulan kaplumbağa mezarlığına gömüldü.

DEKAMER Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, yaptığı açıklamada, caretta carettaların yaşam mücadelesinde karşılaştığı en büyük sorunlardan birisinin denizlere atılan atıklar olduğunu söyledi.

'BİREYLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR'

Plastik atıkların yaban hayatını öldürdüğünü anlatan Kaska, "Bu nedenle birçok canlı boğularak ya da farklı nedenlerle yaşamını yitirmektedir. Bu canlıları korumak için tüm bireylere büyük görev ve sorumluluk düşüyor." dedi.

Haberin Devamı

Kaska, plastik kirliliği ve atıkların deniz canlılarına etkisini araştırdıkları INDICIT Project kapsamında, carettaların midesinden çıkan atıkları incelediklerini belirtti.

Akdeniz’de İspanya, İtalya, Fransa, Tunus, Türkiye ve Yunanistan başta olmak üzere, ülkelerden 3’er kurumla kaplumbağaların yaşam döngüsünü sürdürdüğü farklı noktalarda çalışma yürüttüklerini aktaran Kaska, DEKAMER’in Türkiye’de bu projeyi yürüttüğünü ve desteklendiğini kaydetti.

AA