Gündem Kar Çanakkale'yi vurdu

Kar Çanakkale'yi vurdu

Paylaş
Kar Çanakkale'yi vurdu

Çanakkale'de etkili olan şiddetli kar yağışı kenti kısa sürede etkisi altına aldı

Çanakkale'de öğle saatlerinden kendini gösteren şiddetli kar hayatı olumsuz etkiledi. Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesinin yer yer 100 metreye kadar inmesine yol açan kar ve tipi, trafiği aksatmaya başlayınca, Boğaz Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS), düzenlemeye gitti.

Saat 14.00 itibariyle boğaz gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Telsiz Haber Merkezi, görevli ekiplerin verdiği bilgileri aynı anda, Karayolları, 112 Acil Servis, belediye ve benzeri ani müdahale ekipleriyle paylaştı. Olası kazalara karşı önlemler alındı.

OTOBÜS ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, Gelibolu- Eceabat Karayolu'nun 26. kilometresinde, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan 17 LE 770 plakalı yolcu otobüsünün şarampole devrildiğini, kazada ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

Yaklaşık 20 dakika trafiğe kapanan yolda, ekiplerin yaptığı çalışmayla yeniden akış sağlandı. Bu arada, kar ve buzlanma nedeniyle, Çanakkale-Ezine, Çanakkale-Biga karayolu saat 16.30 itibariyle araç trafiğine kapatıldı.

SÜRÜCÜLERE BUZLANMA UYARISI

Karayolları ekipleri her iki güzergahta da kar kürüme ve buzlanma çalışması başlattı. Meteoroloji İl Müdürlüğü bugün ve 23 Ocak Cumartesi günü etkili olacak kar yağışının buzlanmaya yol açacağını bu nedenle özellikle trafiğe çıkan sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Erdem SÜREK- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE (DHA)