Gündem Kar Doğu'ya gitti

Kar Doğu'ya gitti

Paylaş
Kar Doğu'ya gitti

Kar yağışı yurdun Akdeniz ve Ege kıyıları ile Trakya hariç yurdun geri kalanında iki gün daha etkisini sürdürecek

İSTANBUL: Önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışına vatandaşlar iş çıkışında yakalandı. Bu nedenle kentte trafik felç oldu. Halk saatlerce yollarda mahsur kaldı. Ömerli Barajı’nda su miktarı son 36 yılın en yüksek debisine ulaştı. Ömerli Barajı’nın kapaklarının açılmasıyla Beykoz’a bağlı 3 köyün yolu sular altında kaldı. Jandarma bu köylerdeki 600 kişiye sel uyarısı yapıp evlerini boşaltmalarını istedi.

Haberin Devamı

BOLU: Önceki gece başlayan kar yağışı ile tipi yüzünden 145 köy yolu ulaşıma kapandı. Bolu Dağı’nın TEM geçişi kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir açılıp bir kapandı.

TRAKYA: Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de kar önceki gün öğlen başlayıp saat 22.00’ye kadar aralıksız sürdü. Tekirdağ’da kar yüzünden yollarda mahsur kalan 50 kişi donmak üzereyken kurtarıldı.

BURSA: 181 köy ulaşıma kapandı. Dün sabah Bursa ve Yalova’dan İstanbul’a yapılan deniz otobüsü ve feribot seferleri karşılıklı iptal edildi.

ÇANAKKALE: Önceki gün başlayan 12 saat aralıksız süren kar yağışı ve tipi nedeniyle 226 köy yolu ulaşıma kapandı. 32 köyün elektriği kesildi.