Gündem Kar Doğu'yu esir aldı

Kar Doğu'yu esir aldı

Paylaş
Kar Doğu'yu esir aldı

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan tipi, soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Bölgede toplam 811 köyün yolu kardan ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu Bölgesinde geçtiğimiz Cumartesi gecesi başlayan kar yağışı Doğu'da hayatı adeta felç etti. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 379, Erzurum'da 371, Mus'ta 44 ve Kars'ta 17 olmak üzere toplam 811 köy yolu ulaşıma kapandı.

EĞİTİM-ÖĞRETİME ARA VERİLDİ

Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Fırtına nedeniyle Muş'ta hasar gören 3 lise ve 10 ilköğretim okulunda eğitim-öğretime ara verildi.

Lise ve ilköğretim okullarında tatil edilen 6 bin 139 öğrencinin durumu, yapılacak toplantıda ele alınacak. Muş'a bağlı Korkut ve Hasköy ilçe merkezleri ile bu ilçelere bağlı toplam 65 köye iki günden beri enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle elektrik verilemiyor.

Karayolundaki buzlanma nedeniyle Eleşkirt- Horasan arasında Aktaş köyü yakınlarında bir otobüs yoldan çıktı. Karayolları ekipleri, otobüs ile yolcularını kurtardı. Yetkililer, şehirlerarası yollarda sürücülerin zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istediler.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar kalınlığı Ağrı'da 28, Erzurum ve Kars'ta 8, Ardahan'da 3 cm olarak ölçüldü. Ağrı'nın yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığı bir metreye yaklaştı.

Gecenin en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 3, Erzurum'da 2, Ağrı'da 1 dereceyi buldu.

Kerim BURUCU/ERZURUM (DHA)