Ferhan Kaya Poroy Kar güzeldir
HABERİ PAYLAŞ

Kar nasıl iyi geldi bize anlatamam! Tabii sadece bize değil, çocuklu birçok aileye... 15 günlük sömestr tatilinin bir haftası nasıl geçti anlamadık. Önce yağdı yağacak beklentisi, pencere nöbetleri, ardından da ansızın bastıran kar! Eve kapanma kabusu, çocukları acaba nerede eğlendirsek, nereye götürsek, ne yapsak stresi şehri örten beyaz battaniye ile son buldu sanki. En kalın kıyafetler çıkarıldı, eldivenler kaloriferin üzerine dizildi, ara ara ıslanan kuru ve sıcaklarıyla değiştirildi. Kartopu savaşı, kardan adam, naylon torba ile eğimli yerlerden kayma ve fotoğraf çekme gibi tüm etkinlikler harfiyen yerine getirildi. Üstelik tüm bu eğlence hiç de uzaklara gitmeden, apartmanın bahçesinde yaşandı.

Haberin Devamı

Evde tüm bu heyecan yaşanırken çocukluğum aklıma geldi. Ağabeyimle birlikte dönüşümlü olarak pencerenin önünde tuttuğumuz nöbetleri anlattım kızlara... “Sanki biz bakınca daha çok yağacakmış gibi gelirdi de onun için nöbet tutardık. Hatta ikinci kattaki evimizden anneannemin yaşadığı birinci kattaki daireye inmek isterdik karlara daha yakın olmak için. Sabah olunca da kahvaltıyı alelacele yapıp, karları bizden önce kimse ellemesin diye hemen sokağa çıkardık” dedim. Dönüşte de hep gurur duyardık kendimizle, “Önce biz bastık, arabaların üzerindeki karları önce biz bitirdik diye”. Biz daha mı masumduk, yoksa bizimkiler mi daha uyanık bilinmez Derin çok güldü anlattıklarıma. “Nasıl yani, siz bekleyince kar daha çok yağmaz ki! Keşke hava durumuna baksaydınız internetten, boş yere uykusuz kalmazdınız” diye yıktı hayallerimi.

Ufaklık Duru hala annesinin her sözünü kural kabul ettiği için “Anne gerçekten gece beklersek daha çok yağar mı?” diye sordu ama yüzündeki şaşkın ifadeden belliydi zaten inanmadığı. İkisini de bozmadım tabii. Ne “Bizim devirde internet yoktu evladım” dedim, ne de “Tabii ki yağmaz ama biz bu işi heyecan için yapardık” açıklaması getirdim. Sonuçta internet de çıksa, gameboy’ları, evde oyalanabilecekleri envayi çeşit oyuncakları, gidebilecekleri tiyatrolar, müzeler, alışveriş merkezleri de olsa, kar hepsini bir anda akıllarından silip atabiliyor, bunu anladım. Hannah Montana’nın başından kalkmayan Derin, iki gün boyunca yüzüne bile bakmadı dizinin, “Beverly Hills Büyücüleri başladı, hadi eve girelim” dediğimde “Anne biraz daha kayalım” cevabını aldım. Ve doğrusu çok mutlu oldum. “Oh be, çocuklarım biyonik adama dönüşmemişler henüz!” diye derin bir nefes aldım. Herkese iyi tatiller...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder