Siyaset Kar maskesinden sonra pembe bez
Paylaş
Kar maskesinden sonra pembe bez

Van İl Özel İdaresi Meclis Salonu'na yerleştirilen güvenlik kameralarını kar maskeleriyle protesto eden BDP'li meclis üyeleri, salondaki kameraları pembe bezlerle kapattı

İl Özel İdaresi tarafından geçen hafta meclis toplantı salonuna yerleştirilen 5 güvenlik kamerası, BDP'li 23 il genel meclisi üyesi tarafından ilginç yöntemle protesto edildi.

2 gün önce gündem toplantısına kar maskeleriyle gelen 23 il genel meclisi üyesi, ardından açıklama yaparak solunu terk etti. Bu protesto ceşitli gazete ve televizyonlarda haber olarak yayınlanırken, Van Valisi Münir Karaloğlu ile AK Parti İl Başkanlığı yapılan protestoyu eleştirdi.

BDP'DEN KAR MASKELİ EYLEM

BDP Meclis üyeleri, gündem toplantısına bugün kar maskelerini çıkartarak geldi. Ancak, bu kez de kameralar kapatıldı. BDP'lilerin kamera kapatma yöntemleri de ilginç oldu.

Salondaki 5 kamera, görevliler tarafından pembe temizlik bezleri ile kapatılması dikkat çekti. Kameralar kapatıldıktan sonra da gündem toplantısına geçildi.

"HALKIN İRADESİ TANINMIYOR"

BDP Grup Sözcüsü Faruk Gören, meclis salonunda yaptığı açıklamada, 2 gün önce haklı demokratik tepkilerini dile getirdiklerini söyledi. Gören, şöyle dedi:

“Meclis iradesi tanınmadan Vali talimatıyla meclis toplantılarını yaptığımız meclis salonuna kameraların yerleştirilmesinin kabul etmedik.

Bizim irademizin tanınmamasına gösterdiğimiz en demokratik ve olgun tepki karşısında Vali kendisini yargı yerine koyarak bunu siyasi girişim olarak değerlendirmiş ve bizi meclisi fes etmekle tehdit etmiştir. Bu tehdit Valiliğin kendi acizliğinin sonucudur. İrademizin tanınmaması halkın iradesinin tanımamasıdır.”

Murat ÇAĞLAR/VAN (DHA)

Haberin Devamı