Gündem Kar şimdi de Doğu'yu esir aldı

Kar şimdi de Doğu'yu esir aldı

Paylaş
Kar şimdi de Doğu'yu esir aldı

Doğu Anadolu bölgesini etkisi altına kar yağışı Van, Bitlis ve Hakkari'de hayatı adeta felç etti

Yoğun kar yağışının yaşandığı bölgede kardan 632 köy ile 254 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Gece başlayan kar yağışı özellikle Van ve Hakkari'de hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı Van'da 15, Bitlis'te 30, Hakkari'de ise 20 santimetre ,yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı.

YÜZLERCE KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Kar yağışıyla birlikte Van'da 320, Bitlis'te 229, Hakkari'de ise 83 köy ile 254 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare karla mücarele ekipleri kapalı köy yollarını açmak için seferber oldu.

Belediye ekipleri Van ve Hakkari kent merkezindeki caddelerde biriken karları kamyonlarla kent dışına taşıyor. Karla mücadele ekipleri karla mücadele ederken, özellikle toprak damlı evlerde otran vatandaşlar da , ellerindeki kar kürekleriyle evlerinin damlarını temizlemeye çalışıyor.

Van'da sabah saatlerinde bir çok araç da yollarda mahsur kaldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının bölgede etkisini sürdüreceğini belirtirken, hava sıcaklıklarında Van, Hakkari ve Bitlis'te düşüş olacağını söyledi.

VAN/BİTLİS/HAKKARİ (DHA)