Gündem Kar, Trakya'yı kapladı

Kar, Trakya'yı kapladı

Paylaş
Kar, Trakya'yı kapladı

Kar, Trakya'yı kapladı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ beyaza büründü.

Haberin Devamı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da bugün öğleden sonra etkili olmaya başladı. Hava sıcaklığının dün 15 derece ölçüldüğü Edirne'de gece başlayan yağmur yağışı bugün öğleden sonra kar yağışına dönerken kent beyaz örtü ile kaplandı. Kar yağışı Türkiye'yi Bulgaristan'a bağlayan Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda da etkili oldu. Kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu sınır yolunda kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri kartopu oynadı.

Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde başlayan karla karışık yağmur yağışı öğleden sonra kar yağışına döndü ve kent merkezinde de etkili oldu. Kar yağışı sonrası otomobillerin üzeri ve evlerin çatılara karla kaplandı. Belediye ve Karayoları ekipleri güzergahlarda hazır bekletildi. Hava sıcaklığının 4 derece ölçüldüğü kent merkezinin yanı sıra Çorlu, Çerkezköy, Saray, Malkara, Muratlı ile Hayrabolu İlçezi'nde kar yağışı etkili oldu. Deniz kenarında bulunan Şarköy ve Marmara Ereğli İlçesi'nde yağmur yağışı etkili oldu.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde karla karışık yağmur yağışının etkili olduğu Kırklareli'nde kar yağışı öğleden sonra etkisini artırırken ağaçlar ve otomobillerin üzeri karla kaplandı. Türkiye'yi Bulgaristan'a bağlayan Dereköy Gümrük Kapısı yolunda kar yağşı etkili oldu. Kar kalınlığınn 4 santimetreyi bulduğu yolda karayolları ekipleri buzlanmaya karşı güzürgahta hazır bekletiliyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da gün boyu karla karışık yağmur yağışının beklendiğini, Pazar günü parçalı bulutlu havanın, pazartesi ve salı günü karla karışık yağmur yağışının etkili olacağnın tahmin edildiğini bildirdi.

EDİRNE- TEKİRDAĞ- KIRKLARELİ, (DHA)