Gündem Kar yağışı başladı! İstanbul'a ne zaman gelecek?

Kar yağışı başladı! İstanbul'a ne zaman gelecek?

Paylaş
Kar yağışı başladı! İstanbul'a ne zaman gelecek?

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası Trakya'dan giriş yapmıştı. Kırklareli çevrelerine sezonun ilk karı düştü. Peki kar yağışı İstanbul'a ne zaman gelecek?

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışı Kırklareli’nin Kofçaz, Demirköy ilçeleri ile Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısında etkili oluyor.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI


Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri, Kofçaz, Demirköy ve Dereköy Sınır Kapıları’na ulaşımın sağlandığı güzergahlarda sürücüleri, dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerden, hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşıyor. Kar yağışının etkisini gösterdiği bölgelerde, İl Özel İdaresi ile Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

AKŞAMA KADAR ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR


Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının sıfır derece ölçüldüğü kentte kar yağışının akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELİYOR?


Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası İstanbul'da da etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığının 8-9 derecelere kadar düştüğü İstanbul'da şuanda yağmur yağıyor. Ancak gece geç saatlerde hava sıcaklığının iyice düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı görülmesi bekleniyor.


İSTANBULLULARA 'EVE ERKEN GİDİN' UYARISI


Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul'da soğuk hava bugün öğleden sonra etkisini hissettirecek gündüz sıcaklığı 8-9 dereceye kadar düşecek. Bu da ortalamanın 4-5 derece altı anlamına geliyor. Bugün ve yarın üşüyeceğiz. Eve erken gitsek iyi olur" uyarısında bulundu.


DENİZLERDE DE FIRTINA UYARISI


Meteorolojiden yapılan uyarıda, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli fırtına beklendiği açıklandı.

Bursa Valiliği, vatandaşları olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirirken, fırtına sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da denizcileri uyardı. Deniz yolunu kullanacak olan vatandaşlara hava durumuna bakmadan hareket etmemeleri gerektiğini belirten yetkililer,

Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz’de 6 ile 10 kuvvetinde 60-100 kilometre/saat fırtına şeklinde esmesi beklendiğini söyledi.

Fırtınanın Salı günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.