Gündem Kar yolları kapadı, Gürcü köyünde doğurdu

Kar yolları kapadı, Gürcü köyünde doğurdu

Paylaş
Kar yolları kapadı, Gürcü köyünde doğurdu

Artvin'in köyündeki kadın, kar yolları kapattığı için bir Gürcü köyünde doğum yapabildi

Artvin'in Borçka ilçesi Camili bölgesinde doğum sancısı tutan 24 yaşındaki Hacer Arslan, kar nedeniyle yolların kapalı olmasından dolayı, Gürcistan üzerinden Hopa Devlet Hastanesi'ne götürülmek istendi. Ancak yolda daha fazla dayanamayan Arslan, bir Gürcü köyünde doğum yaparak, erkek bebek dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Olay, Borçka'da Camili bölgesindeki Uğur Köyü'nde meydana geldi. Gürcistan sınırında bulunan ve kar nedeniyle ilçeye bağlantı sağlayan yolları kapalı durumdaki köyde ikinci çocuğuna hamile olan Hacer Arslan, dün gece yarısından sonra doğum sancısı çekmeye başlayınca ambulansla Camili Sağlık Ocağı'na götürüldü. Kadının doğum yapacağı anlaşılınca, Hopa'ya sevkine karar verildi. Yolların kapalı olması nedeniyle Borçka Kaymakamlığı ile temasa geçildi.

YETKİLİLERLE TEMASA GEÇİLDİ

Kaymakamlığın da Gürcistan yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrasında Hacer Arslan, Gürcistan üzerinden, Hopa Devlet Hastanesi'ne götürülmek için yakınlarıyla ambulansa binerek yola çıktı. Gürcistan tarafına geçen ve Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye götürülmek üzere bir askeri araca alınan Arslan'ın yolda sancıları arttı. Daha fazla dayanamayan Hacer Arslan, Gürcü köyü olan Cukunet'de, Davut adlı bir köylünün evinde Gürcü hemşire ve doktorların müdahalesi ile doğum yaparak, 3 kilo 200 gram ağırlığında sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi.

SABAH DA HOPA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Haberin Devamı

Hacer Arslan ve bebeği, bu sabah 112 Acil Servisi'ne ait bir ambulansla Batum'a bağlı Cukunet Köyü'nden alınarak Hopa Devlet Hastanesi Doğum Servisi'ne getirildi.

Yolculuk sırasında eşiyle birlikte olan Fehmi Arslan, yardımcı olanlara teşekkür ederken, oğluna, Gürcistan'da evlerine konuk oldukları köylü Davut'un adını vereceğini söyledi.

DHA