Dünya Kara protesto

Kara protesto

Paylaş
Kara protesto

Yemen'de hükümet küçük yaştaki evlilikleri engelleyecek bir yasa çıkarma gayretinde. Ancak dün başkentte onlarca kara çarşaflı kadın “Bu yasa şeytan işi” diye sokaklara döküldü

DÜNYA KAMUOYU TEPKİLİ

Haberin Devamı

Yemen’de kadınların dörtte biri 15 yaşından önce evlendiriliyor. 2 yıl önce 10 yaşındaki Nujoud Ali’nin 30’lu yaşlardaki kocasından boşanmak için mahkemeye başvurması dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı.

Mahkeme küçük kızın talebini kabul etmişti. Ancak geçen hafta Yemenli 12 yaşındaki Fevziye Abdullah Yusuf ölü doğum yaptıktan 3 gün sonra kan kaybından ölmüştü. 12 yaşındaki kızın ölümü uluslararası insan hakları örgütlerini ayağa kaldırmıştı.

YASA ONAY BEKLİYOR

Yemen hükümeti kendisini ‘geçen ay 17 yaşından küçük kızların evlenmesini yasaklayan bir yasayı kabul ettiklerini’ söyleyerek savunmuştu. Ancak bu yasa daha yürürlüğe girmedi. Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih henüz yasayı onaylamadı.

Haberin Devamı

Dünya Yemen’deki çoçuk yaştaki evliliklerin durdurulması için çalışırken dün başkent Sanaa’da onlarca kadın da “Evlilik yaşının yükseltilmesini” protesto etti. Kara çarşaflı eylemciler İslam’a aykırı olduğunu savundukları yasanın onaylanmamasını istedi.