Spor Karabük kalıcı olmak istiyor

Karabük kalıcı olmak istiyor

Paylaş
Karabük kalıcı olmak istiyor

Bank Asya 1. Lig'den Turkcell Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Kardemir Karabükspor, Turkcell Süper Lig'de kalıcı olmayı hedefliyor

Kardemir Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, kenttte sağlanan başarının en büyük etkeninin birlik ve beraberlik olduğunu belirterek, "Sezon başında transferlerde hata yapmamaya özen gösterdik.

Çünkü, bizim gelirlerimiz 1800 derece sıcağın karşısında çalışan demir işçisindendir. Harcadığımız her kuruşun boşa gitmemesi için çok defa düşünmek zorundayız. Bu doğrultuda başarılı transferler yaptık.

Bunu yaparken de Karabükspor’a her anlamda yakışan oyuncuları seçtik. Bunda ne kadar başarılı olduğumuz ortada. Süper lig’de bu sefer kalıcı olacağız. Ben

9 yıldır başkanım, ama 25 yıllık yönetimle yola devam ediyoruz. Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ve demir tüccarlarının destekleri bize pozitif yansıyor."

"BORCUMUZ YOK"

Tankut, KARDEMİR işçilerinin aidatları, yayın ve İddaa gelirleri sayesinde hiç borçlarının bulunmadığını belirterek, şöyle dedi: "Sezon başında futbolcu arkadaşlarımızla anlaştığımız rakamlar lig başlamadan verilir.

Maç kazanılırsa en geç çarşamba ya da perşembe günü primler ödenir. Başarımızın en önemli unsurlarından birisi de taraftarımızdır. Yağmurda, çamurda, yensek ve yenilsek de bizi desteklediler, oyuncularımıza moral verdiler."

İLDİZ: AYAKLARIMIZI SAĞLAM BASTIK

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, ligde kolay takımın olmadığını ve zorlu bir sezonu geride bırakmak üzere olduklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"İnanç, kararlılık ve birliktelik bizi başarıya götürdü. Çok ciddi çalışmalar yaptık. Yönetim, taraftarımız, basın ve şehir insanlarıyla bütünleştik. Her maçımızın zorluğunu bilerek sahaya çıktık.

Başlangıçta biraz geri kalmamıza rağmen ilerledikçe ağırlığımızı koymaya başladık ve ilk sıralarda yer aldık. Devreyi lider bitirdik. Ana kadroda çok oynamadan değişiklikler yaptık.

Futbolseverler takımımızın oyunundan zevk almaya başladı. İkinci devrede hep lider kalarak yerimizi, ayaklarımızı sağlam basarak koruduk. Süper Lig’i garantiledik. 4 hafta kaldı, aynı ciddiyetle maçlarımıza çıkacağız."

Öte yandan Turkcell Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Kardemir Karabükspor, Karabük’ten gelen taraftarlarınca Başkent’te coşkuyla karşılandı.

2

Haberin Devamı