Spor Karabük'e yeni stat

Karabük'e yeni stat

Paylaş
Karabük'e yeni stat

Bank Asya 1 Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Karabük'e stat müjdesi geldi

Karabük Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Şahin, Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Kardemir Karabükspor’un maçlarını yaptığı, sit alanındaki Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nın modernizasyonu için Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay çıktığını

Şahin, Yenişehir bölgesinde sit alanında yer alan stat için hazırlanan avam proje için toplanan Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun, projeye onay verdiğini söyledi.
Kardemir Karabükspor’un, Turkcell Süper Lig’de oynayacağını ve stadın mutlaka elden geçirilmesi gerektiğini belirten Şahin, şunları kaydetti: "Stadyumun koruma amaçlı imar planının değişikliği görüşüldü.

Öngörülen avam projesinin yapıma uygun olduğuna karar verildi. İstişareler sonrası, belediyenin önerisiyle bazı değişiklikler gerçekleştirildi.

Stadyumun sit alanında bulunmasından dolayı hemen hemen hiçbir yeri değişmeyecek. İçeriden yükselerek büyüme olacak. Yeri ve konumunda hafif konumsal değişikliklerde bulunulacak. Çok ciddi konum değişikliği yok."

Haberin Devamı