Spor Karabükspor'dan Emenike cevabı

Karabükspor'dan Emenike cevabı

Paylaş
Karabükspor'dan Emenike cevabı

Karabükspor'dan Emenike cevabı

Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, Galatasaray Sportif Direktörü Adnan Sezgin'in golcü futbolcuları Emenike'yi istediklerini söylediğini belirterek, "Devre arasında hiçbir futbolcuyu satmayız. Sezon sonunda ise oturup bakarız" dedi.

Haberin Devamı

Kardemir Karabükspor'un golcü futbolcusu Emenike, ididiaya göre geçtiğimiz hafta sonu oynanan Bucaspor karşılaşması öncesi ücretine zam istedi. Oyuncunun bu talebi Başkan Ferudun Tankut'a iletildi. Tankut yaşanan bu gelişmenin ardından Teknik Direktör Yücel İldiz, Genel Kaptan Metin Yılmaz ve Genel Menajer Seyit İçgül ile toplantı yaparak, "Taviz yok, sahaya çıkacak futbolunu oynayacak. Agresif tavırlar göstermesi, takımın huzurunu bozması halinde gerekirse maçın birinci dakikasında oyundan alacaksınız. Emenike takımda en fazla para alan oyuncu. Ayrıca sezon başında ücretini artırdığımızda kendisi teşekkür etti ve yapılan zamdan memnun olduğunu belirtti. Şu anda takımda huzuru bozacak hiçbir karar alamayız. Kimse kendisini Karabükspor'dan ve camiadan büyük göremez" dedi. Yapılan uyarının ardından Emenike, Bucaspor maçında 3 gol attı.

Haberin Devamı

Tankut, Emenike'nin, Galatasaray'a transfer olacağı yönündeki haberlere de açıklık getirerek, şöyle konuştu:

"Adnan Sezgin Galatasaray-Karabük maçı öncesi kendilerine verdiğimiz yemekte 'Emenike'yi istiyorum' dedi. Ben de kendisine 'Şu anda satılık oyuncu yok' dedim. Daha sonra ortak bir dost aracılığı ile bu teklifini yineledi. Ancak ben yine aynı yanıtı verdim. Devre arasında hiçbir oyuncuyu satmayız. Sezon sonunda ise oturup bakarız. Eğer Emenike'yi satacaksak da illa Galatasaray'a satacağız diye bir şart yok. Kulübün ve oyuncunun menfaatlerine bakarız ve bizim için en kazançlı transferi yaparız" dedi.

Emenike'nin Türk vatandaşı olması için başlattıkları çalışmanın devam ettiğini söyleyen Tankut, "Bizim başvuru yapabilmemiz için 5 yıl Türkiye'de yaşaması gerekekiyor. Emenike henüz 2 yıldır Türkiye'de. Ancak, Bakanlar Kurulu isteğiyle resen Türk vatandaşı olabiliyor. Biz de bu konuda Karabüklü TBMM Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin'den yardım istedik. Çalışmaları takip ediyoruz. Amacımız hem Milli Takıma yeni bir oyuncu kazandırmak, hem de Emenike'yi uluslararası arenaya sürmek. Türk statüsünde oynayacak bir Emenike'nin olası bir transferde piyasası artacak. Takımda kalması durumunda ise bir yabancı kontenjanı daha açılacak" diye konuştu.

Haberin Devamı