Türkiye (Son Dakika) Karaciğer nakli yapılacak genç kızın acı sonu

Karaciğer nakli yapılacak genç kızın acı sonu

Paylaş
Karaciğer nakli yapılacak genç kızın acı sonu

Karaciğer yetmezliği tedavisi gören 24 yaşındaki Gülçin'e babasının karaciğerinden nakil yapılacaktı. Helikopterle Edirne'den İstanbul'a yola çıkarılan genç kız havada kalp krizi geçirerek can verdi. Geçimini hamallık yaparak sürdüren baba ise hastaneyi suçluyor

Edirne’den ambulans helikopterle İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildiği sırada havada kalbi duran 24 yaşındaki Gülçin Çam’ın babası kızının tedavi sürecinde ihmali bulunduğu gerekçesiyle hastaneden şikâyetçi olduğunu söyledi. Kızının ambulansa alındığı sırada durumunun iyi olduğunu ve elini sıktığını belirten Abidin Çam, "Beni 15 gün önce göndermesi gereken hastaneye son 2 günde gönderdiler. İhmal olduğunu düşünüyorum." dedi.

Haberin Devamı

BABASININ KARACİĞERİ NAKLEDİLECEKTİ

Geçimini hamallık yaparak sağlayan 44 yaşındaki Abidin Çam, 2010 yılından bu yana karaciğer yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören kızından gelen acı haberle sarsıldı. Bir üniversite hastanesinde tedavi gören genç kıza, babasından karaciğer nakli yapılacaktı. Yapılan testler olumlu sonuç verdi. Son hazırlıklar yapıldıktan sonra organ naklinin gerçekleşmesi için ambulans helikopter istendi. Helikoptere alınan genç kız, İstanbul’daki özel bir hastaneye nakledilmek üzere havalandı. Ancak Gülçin Çam’ın kalbi daha fazla dayanamadı. Silivri semalarında geldiğinde genç kızın kalbi durdu. Gülçin Çam, hastane yerine Büyükçekmece ilçesinde bulunan gasilhaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

GENÇ KIZ TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul’dan alınan cenaze Edirne Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öğle saatlerinde buradan alınan cenaze öğle saatlerinde tarihi Muradiye Camii’ne getirildi. Burada kılınan öğle namazının ardından genç kız toprağa verildi.

BEN ONU ŞİŞLİ'DE BEKLERKEN TELEFON GELDİ

Karaciğerini vererek kızının yeniden hayata tutunmasını sağlamaya çalışan acılı baba yaşanan süreci gözyaşları içinde anlattı. Kızının ambulansa alındığı sırada durumunun iyi olduğunu ve elini sıktığını belirten Abidin Çam, “Ama ben, Şişli’deki hastanesinde onu beklerken, kızım Büyükçekmece’ye geldi. Bana telefon açtıklarında hastanız şu an Büyükçekmece gasilhanesinde gelin alın dediler. Kızım vefat ettiğini bana söyleyince ailemle birlikte perişan oldum. Ben bu hastaneden şikayetçiyim. Ayın 11’inde çıkan sonucu bana 23 gün sonra gösterdiler. 5 Ağustos’ta karaciğerinde ödem olduğunu artık şansının çok az olduğunu. Beni 15 gün önce göndermesi gerekken hastaneye beni son 2 günde gönderdiler. İhmal olduğunu düşünüyorum. Şişli semalarına geldiğinde vefat ettiğini bize bildirdiler. Kızımın yanında gitmek istedim beni almadılar. Dediler otobüsle gideceksiniz. Benim cebinde para bile yoktu. Komşularımdan para aldım o şekilde şişliye gittim. Ben 3 saatte şişliye gidiyorsam neden helikopter 20 dakikada geleceği yerde 2 saat sonra geliyor. Benden önce gitmesi lazımdı. Ben gittiğimde dahiliye bölümünde hastamı arıyorum. Hasta gelmedi dediler. Benim 24 yaşındaki gencecik fidanım gitti. iyileşiyordu. Ben çıktım eve kızım bana çay yaptı. 4 gün sonra rahatsızlanınca tekrar yatırdılar ama bu yatış çok kötü oldu bizim için. Bir hafta önce gitseydim kızım şu anda hazır vaziyette olacak. Kızımla çok iyi olacağını tekrar sağlığına kavuşacağını söylediğimde çok sevindi." diye konuştu.

Haberin Devamı

TEDAVİ SÜRECİNE VALİ DE YARDIM ETMİŞTİ

Genç kızın cenaze namazına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de katıldı. Tedavi sürecinde yardımda bulunduğu öğrenilen Vali, acılı babayı teselli etti.