Dünya Karadağ cep telefonu şampiyonu

Karadağ cep telefonu şampiyonu

Paylaş
Karadağ cep telefonu şampiyonu

Avrupa İstatistik Kurumu'nun (EUROSTAT) verilerine göre, Karadağ'da bin kişiye 1600 cep telefonu düşüyor

Bölgedeki ülkelerden Hırvatistan ve Sırbistan’da, bin kişiye yaklaşık 1400 cep telefonu düştüğü, AB’de ise bu rakamın 1250 olduğunu bildiren Sırbistan medyası, yaklaşık 620 bin nüfusu olan Karadağ’ı, "Cep Telefonları Sayısında Avrupa Şampiyonu" olarak nitelendirdi.

Sırbistan’ın "Blic" gazetesinde yer alan haberde, EUROSTAT’ın şubat ayında yayımladığı verilere işaret edilerek Karadağ, işsizlik oranı, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ve aile başına düşen gıda harcamaların yüzdesi, AB’nin ortalamalarından çok daha düşük ancak, bin kişiye düşen cep telefonu sayısıyla "mutlak Avrupa şampiyonu" diye nitelendirildi.

Öte yandan, Karadağ’daki 2009 yılında görülen işsizlik oranının, Avrupa ortalamasının iki katını bularak yaklaşık yüzde 20 olduğu belirtildi.

Kosova’daki işsizlik oranının yüzde 45, Bosna Hersek’te yüzde 40 ve Makedonya’da yüzde 32 olduğuna işaret edilen haberde, Karadağ’ın bu konuda da bölgenin başarılı ülkeleri arasında yer aldığı kaydedildi.

Sırbistan’dan, 2006 yılında düzenlenen referandumla ayrılan ve yaklaşık 13 bin 800 metre karelik yüzölçümüne sahip Karadağ’ın nüfusu 620 bin.

Haberin Devamı