Ekonomi Karadeniz'de 8 kiloluk levrek yakalandı

Karadeniz'de 8 kiloluk levrek yakalandı

Paylaş
Karadeniz'de 8 kiloluk levrek yakalandı

Sinop açıklarında avlanan 1 metre boyunda ve 8 kilogram ağırlığındaki levrek 500 liradan satışa sunuldu

Balıkçı İbrahim Gündoğdu, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu bir dönemde avlanan levreğin yüzlerini güldürdüğünü söyledi. Levrek avcılığın son yıllarda giderek azaldığına dikkati çeken Gündoğdu, zaman zaman nadir de olsa bu büyüklükte levrek avlandığını dile getirdi. Gündoğdu, avlanan levreği 500 liradan satışa sunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

1 METRELİK LEVREK 500 LİRA


"Levrek çok lezzetli bir balık türüdür. Son yıllarda avcılığı azaldığı için genellikle havuzlarda yetiştiriliyor. Ama zaman zaman da olsa işte böyle ağlara takılabiliyor. Şu an avlanan levrek yaklaşık 1 metre boyunda ve 8 kilogram ağırlığında. Tezgahımıza koyduk, vatandaşlarda ilgi gösteriyor. Ancak fiyatı 500 lira olmasından ötürü herkes alamıyor. Daha çok büyük restoranlar tercih ediyor. Biz de şimdilik tezgahımıza koyduk. Alıcısı olursa satacağız. Alıcı çıkmaz ise mutlaka büyük restoranlar satın alacaktır."

EN UCUZU HAMSİ


Bölgede devam eden kötü hava şartlarının balık fiyatlarını da olumsuz etkilediğini vurgulayan Gündoğdu, "En ucuzu hamsi. Kilogramı 10 liradan satılıyor. Onun dışındaki barbun, mezgit, istavrit ve çipura gibi balıklar kilogramı 12 ile 20 lira arasında değişen fiyatlarda satılıyor. Palamut ise iriliğine göre tanesi 7 ve 15 lira arasında alıcı buluyor." ifadesini kullandı.

AA

Haberin Devamı