Ekonomi Karadeniz'de hamsinin fiyatı 20 lirayı gördü

Karadeniz'de hamsinin fiyatı 20 lirayı gördü

Paylaş
Karadeniz'de hamsinin fiyatı 20 lirayı gördü

Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz "Hamsinin kasası balık hallerinde 150 ile 200 lira arasından satışa sunuluyor. Durum böyle olunca tezgahtaki hamsinin de fiyatı katlanıyor" dedi

Ordu'da yaklaşık 20 gün önce kilogramı 5 liradan satışa sunulan Karadeniz hamsisinin fiyatı 20 liraya kadar yükseldi.

Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, Karadeniz'de avlanan hamsinin 'yok' denilecek kadar azaldığını söyledi.

Hamsi avının azalmasını mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına bağladıklarını belirten Karadeniz, "Hamsi bundan dolayı Rusya, Gürcistan ve Abhazya bölgesine gitti. Bu nedenle bölgemizde hamsi avı neredeyse durma noktasına geldi." dedi.

Karadeniz, hamsinin bir anda kaybolduğunu ifade ederek tüm balıkçıların şaşkın olduğunu dile getirdi.

HAMSİNİN KİLOSU 20 LİRA


Hamsi avına çıkan gırgır teknelerinin çok az miktarda hamsiyle limanlara döndüklerine işaret eden Ünal Karadeniz, "Hamsinin kasası balık hallerinde 150 ile 200 lira arasından satışa sunuluyor. İnce hamsinin kasası ortalama 150, iri hamsinin ise 200 lira. Durum böyle olunca tezgahtaki hamsinin de fiyatı katlanıyor." diye konuştu.

Ünal Karadeniz, Ordu'da birçok tezgahta hamsinin ortalama 20 liradan satıldığını kaydederek vatandaşların da bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı