Yaşam Karadeniz hamsi kokacak

Karadeniz hamsi kokacak

Paylaş
Karadeniz hamsi kokacak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yarın düzenlenecek "11. Ereğli Hamsi Festivali" öncesinde 20 ton hamsinin ayıklanmasına başlandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yarın düzenlenecek "11. Ereğli Hamsi Festivali" öncesinde 20 ton hamsinin ayıklanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Ereğli Belediyesi’nce düzenlenen etkinlik kapsamında, sahil bandındaki amfi tiyatroda, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclisi üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşların katılımıyla hamsiler, yarın mangallarda pişirilmeye hazır hale getirilmek için temizleniyor.

Belediye Başkanı Posbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın düzenlenecek festivalin hazırlıklarının sürdüğünü, ilçenin 100 ayrı noktasında hamsilerin temizlendiğini söyledi. Hamsinin en lezzetli yenildiği yerin Ereğli olduğunu ifade eden Posbıyık, şunları kaydetti:

"Şu anda mezbahada gönüllü 50 kişinin yanı sıra hamsi dağıttığımız sivil toplum kuruluşlarında balıklar yarın için hazırlanıyor. 20 ton hamsi 100 ayrı noktada ayıklanıyor. Hamsinin en lezzetli olduğu yer Ereğli’dir. Çünkü, Ereğli’ye gelen hamsi gençtir, tazedir, lezzetlidir. Sonra Ereğli’den yola çıkan hamsi Sinop, Samsun, Rize, Trabzon’a giderken yaşlanır, yağlanır ve lezzeti kalmaz. Rizeliler ve Trabzonlular hamsi yediklerini zannederler. En lezzetli hamsiyi biz yiyoruz. Düzenlendiğimiz etkinliklerle de hamsiye sahip çıkıyoruz."

Haberin Devamı

Posbıyık, 20 ton hamsinin yanı sıra bin mangal, 700 ızgara, 5 ton mangal kömürü, 20 bin ekmek, 20 bin şişe su, 300 kilogram soğan ve 250 kilogram helvanın vatandaşlara dağıtılacağını kaydetti.

AA