Ekonomi Karadeniz'de petrol bulunmamış

Karadeniz'de petrol bulunmamış

Paylaş
Karadeniz'de petrol bulunmamış

Bakan Yıldız: Karadeniz'de petrol bulduk demek için erken

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral yapımı konusunda Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami sonrası ortaya çıkan gelişmeler nedeniyle görüşmelerin 2 ay ertelendiğini söyledi. Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi’nin görüşmeler konusundaki mazeretlerini yerinde gördüğünü belirten Taner Yıldız, Sürmene’de petrol bulunduğu haberinin doğru olmadığını vurgularken, "Şu anda ’petrol bulduk’ diyemeyiz. Erken bir açıklama yapılmış" dedi.

>> 'KARADENİZ'DE PETROL BULUNDU' DENMİŞTİ

Erciyes Dağı’nda gazetecilere nükleer santral ve Karadeniz’deki petrol konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Taner Yıldız Türkiye’nin nükleer santral yapımı konusunda Japonya ile bugüne kadar sürdürdüğü gelişmelerin deprem nedeniyle ertelendiğini söyledi. Bakan Taner Yıldız, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Japonya’daki gelişmeler Türkiye’nin nükleer güç santralleri konusundaki girişimlerini zaman olarak erteledi. Japon Büyükelçisi, 1-2 gün önce bizi ziyaret ederek, nükleer santral konusunda müddet istedi. Bu konuda da zaman veremedi. Japonya’daki deprem sonrası hiçbirşey yok gibi davranamazdık. Kendilerine uluslararası nezaket ve insanlık gereği süre tanıyacağız. Bu görüşmeler bildiğiniz gibi nisan ayında başlayacaktı. Ancak, bir iki ay sonra başlayabileceğini umut ediyoruz."

"KEŞKE BULUNDU DİYEBİLSEYDİM"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sürmene’de petrol bulunduğu yolunda yapılan açıklamaların doğru olmadığını, TPAO Genel Müdürlüğü’nün bu konuda erken açıklama yaptığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Keşke sizlere ’Karadeniz’de petrol bulundu’ diyebilseydim. Ancak, böyle bir haber doğru değil. İnanç ve inatla aramalar devam ediyor. Ancak, kimsenin ümitleriyle oynamak doğru olmaz. Karadeniz’de aramalarımız sürüyor. 5 ayrı yerde 5 ayrı şirket tarafından petrol aramalarımız yapılıyor. Bunlara yenileri de eklenecek. ’Petrol bulduk’ demek için henüz çok erken. Petrol bir fışkırsın, onu görelim. Şu anda somut birşey söylemek gerekirse petrol bulduk diyemeyiz. Aramalarımız devam ediyor."

Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, (DHA)