Gündem Karadeniz'de PKK'lı avı!

Karadeniz'de PKK'lı avı!

Paylaş
Karadeniz'de PKK'lı avı!

Tokat'tan sonra Samsun ve Giresun'a sızan PKK için Karadeniz'de alarm... İçişleri, terörle şube müdürleriyle zirve yaptı. Bölgedeki terörist grup hassas takipte...

Akşam Gazetesi'nden Önder Şuşoğlu'nun haberine göre, Karadeniz'deki zirveye İstanbul, Tunceli, Sivas ve Bingöl'ün terör müdürleri de katıldı. Polis, bölgede 5'erli guruplar halinde dolaşan 30 teröristin peşine düştü.

Karadeniz Bölgesi'nde son aylarda PKK terörünün artması üzerine Giresun'da toplanan geniş katılımlı terör zirvesinde, Güney ve Doğu Anadolu'dan Karadeniz'e yayılan PKK terörü masaya yatırıldı. Koordinasyon toplantısında, PKK'nın Karadeniz'de barınamaması için istihbarat ve operasyonların artırılması kararı alındı. Ayrıca PKK timlerinin sızabileceği tüm unsurların önceden belirlenerek etkisizleştirilmesi planlandı. Üst düzey bir emniyet yetkilisi PKK'lıların bağımsız değil Kandil'den gelen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

PKK, hayalini kurduğu Karadeniz yapılanması için yıllardan bu yana önemli çalışmalar yaptı. Ancak bölge halkının bölücü teröre aşırı tepkisi nedeniyle bölgede amacına ulaşamadı. Güvenlik güçlerinin tespitine göre Karadeniz'de saldırıları düzenleyen 30 kişi. 6 ayrı tim, 5'erli gruplar halinde hareket ediyorlar. Ağırlıklı olarak Tokat, Sivas, Ordu ve Giresun illerinin kırsal alanlarında yuvalanmış durumdalar. PKK; Karadeniz Bölgesi'ni hedef seçerek, son 6 ayda 3 değişik ilde pusuya düşürdükleri 10 güvenlik görevlisini şehit etti.

15 YILDIR KARADENİZ'İ HAYAL EDİYORLAR

PKK 1995'teki 5'inci kongresinde, sık ormanları nedeniyle Karadeniz'e yayılma kararı aldı. Keşif yapması için Karadeniz kırsalına gönderdiği teröristler yakalanınca hayalini gerçekleştiremedi. Örgüt en son 'Agit' kod adlı Mehmet K.'yı Gümüşhane kırsalına gönderdi. K., bilgileri Bingöl'deki üst kademeye gönderemeden yakalandı. Halktan da istediği desteği bulamayan PKK, ilk eylemini 1997'de Ordu'da yaparak bir polisi şehit etmişti.



Haberin Devamı