Mesut Yar Karagül'den başka çiçek bilmem!
HABERİ PAYLAŞ

Karagül'den başka çiçek bilmem!

Haberin Devamı

Genelde bir kanalın özellikle bir dizisine lokomotif muamelesi yapması çok bilindik bir şey değildir. Evet, kanalları taşıyan ana kolonlar gibi lokomotif diziler vardır... Kanal D deyince bu yıl akla “Güneşi Beklerken” gelir mesela. “Kurtlar Vadisi Pusu” atv’nin gözdesidir. Star’da “Muhteşem Yüzyıl”a ayrı bir şefkat vardır. Show TV mesela bugünlerde “Pis Yedili” için elinden geleni yapar. STV’de “Küçük Gelin”in ayrıcalık çağı başlamıştır... Fox TV’ye gelince sanırım kanal için “Karagül”den başka üzerine titrenen bir diğer iş az bulunur. Geçtiğimiz günlerde belgeseli bile yapıldı... Cuma geceleri “Karagül” yayınlandığından kanalda ana haber kaldırılmıştır mesela. Hele ki Özcan Deniz’in yeniden diziye dahil olacağı haberinden sonra sanırım kanal için de izleyici için de en muteber çiçek “Karagül” olmuştur... Vallahi ben birden fazla çocuğum olsa ayrım yapamam ama belli ki bir çocuk her aile için “daha bir gözde” oluyormuş. En azından diziler üzerinden düşünüp de var mı tersi fikri olan?

[[HAFTAYA]]

Gerçekten bitti mi?

Vallahi hafta içi kanal binasında karşılaştığımız Nagehan Alçı bir hayli yorgun görünüyordu. Programının yaşadığı git geller hakkında ne düşündüğünü sorduğumda ciddi şekilde yorulduğunu söyleyerek görünümünü haksız çıkarmadı... İçimden sanırım en azından bir programından vazgeçecek diye geçirmiştim ki haberi üç gün sonra geldi. Fox TV geçtiğimiz hafta anlaştığı “Nagehan Alçı ile” isimli programı yayından kaldırdı... Kanal bu ayrılığı yapımcı firmayla ana konular hakkında uyuşamamaya bağlamış olsa da ben eleştiriler karşısında yorulan Nagehan’ın bu fikirde bir payının olduğunu düşünüyorum... Ne denir ki?

*

Kardeşler sıkı geliyor!


Önceki akşam Ahmet Kural ve Murat Cemcir ikilisiyle tesadüfen bir araya geldik. Şu kadarını söyleyeyim; “İşler Güçler”den sonra işi gücü bir hayli yoğun giden bu iki genç adamın gözleri parıldıyordu... Kendi adıma daha yorgun göreceğimi düşünüyordum. Fakat yorgun değil, tam tersine sinema filmini bitirip dizisine odaklanmış iki kardeşin enerjisini verdiler bana... Söylediklerine göre yeni dizileri “Kardeş Payı” TV ekranlarına fırtına gibi inecekmiş. Şöyle yakından bakınca kardeş gibi yaşayıp her şeyi kardeş payı yapabilen bu ikiliden hakikaten umutla bahsetmek iyi olur diye düşündüm. Kardeşlerimi ekranda görmek için sabırsızlanıyorum...


*

Yeni bir Orhan bulunmalı...

Show TV’nin geçtiğimiz iki sezona damgasını vuran dizisi “Benim İçin Üzülme”de engelli Orhan karakterine can veren oyuncu Ahmet Varlı ayrılığını sosyal medyadan duyurdu... Açıkçası kimi zaman havsalaya sığmayacak bir portre çizse de Orhan karakterinin bu ülkedeki milyonlarca engelli Orhan’a umut ışığı olduğu kesindi... Motosiklete binen, hayata dahil olmak için herkesten farklı bir çaba gösteren Orhan’ın gidişine kendi adıma üzüldüm. Dilerim dizi dünyası benzer bir “ümit veren” karakteri bir an önce hayatımıza sokar...

*

Ana habere oturunca...

Show TV sabah haberlerinin süresini azaltıp yerine bir sağlık programı koyunca Simge Fıstıkoğlu inceden bir kalp kırıklığı yaşamıştı sanıyorum... Ama kanal güzel habercinin gönlünü almayı başardı ve ana haberin hafta sonu koltuğunu Simge’ye emanet etti... Simge dilerim o koltuğa oturduğunda başına kravat bağlamaz. Sabahları yaptığı gibi sıcak bir haber sunumuyla ekranların en alternatifsiz spikeri olabilir, benden bir ağabey nasihati olsun!

*

Reyting sorunun varsa yapacaksın!

Eğer reyting yarışında koşarken tökezleyen bir diziyseniz tutması garanti üç önerim var. Birincisi karakterlerinizden hiç beklenmedik bir tanesine şarkı söyletin. Mümkünse şarkıyı da Ahmet Kaya veya Sezen Aksu klasiklerinden biri olarak belirleyin... İki, mutlaka ama mutlaka ana karakterlerin ikisini tenhada ya da ortalıkta öpüştürün. Öpüşme sahnesine gidene kadar izleyiciyi iyece gerin. Sonra ilk öpücükle bombayı patlatıp, seriye bağlayın... Bu da olmazsa üçüncü ve en etkin seçenek; ana karakterinizi ansızın öldürün. Sonra aslında tüm bu ani şok durumunun bir başka karakterin rüyasından kaynaklandığını izah ederek oyuna geri dönün... Hâlâ diziniz yürümüyorsa, bence çıkıp bir hava alın. Hava değişimi veda haberlerinde en etkin terapi yöntemidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder