Türkiye (Son Dakika) Karako çiftini hizmetliler öldürmüş!

Karako çiftini hizmetliler öldürmüş!

Paylaş
Karako çiftini hizmetliler öldürmüş!

İplik markası Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako ile eşi Georgia Karako'un katil zanlısı olarak aranan Özbek uyruklu karı-koca hizmetliler polis tarafından Fatih'te yakalandı. Cinayeti işlediklerini itiraf eden çift, "Maaşımızı istedik 'Vermeyeceğiz, kırıp döktüklerinize sayacağız' karşılığını alınca da öldürdük" dedi

Balmumcu Itri Sokak, Mediko 2 sitesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda Jack Karako (77) ile eşi Georgia Karako'dan (69) haber alamayan oğullarının aynı sitede oturan komşularını arayarak yardım istediği belirlendi.

Haberin Devamı

Komşularında kapıyı çalmalarına rağmen içerden ses alamamaları üzerine polisi aradıkları öğrenildi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin saat 14.00 sıralarında kapıyı kırarak içeri girmesiyle yaşlı çiftin evin üst katında bulunan yatak odasında bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi.

Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada evde bulunan karı koca iki bakıcının ortada olmadığı öğrenildi.

Cinayet Şüphelisi olarak aranmaya başlanan şüpheliler Fatih’te gözaltına alındı.

Özbekistan uyruklu oldukları öğrenilen F.Y.(28) ile eşi G.Y.(27) cinayet büro amirliğinde sorguya alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin cinayeti iki aylık maaş alamadıkları için işlediklerini söyledikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin kendilerini yakalayan polislere iki aydır alamadıkları maaşlarını patronlarından istediklerini söyleyerek “Para memlekette olan çocuğumuz için lazımdı. Ancak parayı isteyince bizi terslediler. Maaşımızı vermeyeceklerini, evde kırıp döktüklerimize sayacaklarını söylediler. Bunun üzerine cinayeti işledik" dedikleri öğrenildi.

KARAKO ÇİFTİNİN CENAZELERİ ADLİ TIP'TAN ALINDI

Beşiktaş'taki evlerinde ölü bulunan Karako çiftinin cenazeleri, oğulları İzzet Karako tarafından Adli Tıp Kurumundan alındı. Jak ve Georgia Karako'nun cesetleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından oğulları İzzet Karako tarafından teslim alındı. Karako çiftinin cenazeleri Beşiktaş Ulus'ta bulunan Arnavutköy Musevi Mezarlığı'na götürüldü.

ZANLILAR ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Gözaltına alınan Özbekistan uyruklu F.Y. ve karısı G.Y. adliyeye sevk edildi. Karako ailesinin evinde hizmetçi olarak çalışan çift, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkışında yüzünü elleriyle kapatan F.Y.'nin, parmakları ile bileğinde yara bandı ve bandaj olması dikkat çekti. F.Y.'nin elindeki kesikler nedeniyle yara bandı ve bandaj sardığı öğrenildi. Kesiklerin ise Karako çiftin öldürülmesi sırasında yaşanan boğuşma nedeniyle oluştuğu iddia edildi.

Haberin Devamı

DHA