Gündem Karakolda sır dolu ölüm

Karakolda sır dolu ölüm

Paylaş
Karakolda sır dolu ölüm

Dağıtım iznine gelen asker, gözaltına alındığı Avcılar Firuzköy Karakolu'nda ölü bulundu

Dağıtım iznine gelen 2 aylık asker Osman Aslı, gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Avcılar Firuzköy Karakolu'nun avukat görüşme odasında ölü bulundu.

Karakoldaki sır dolu ölüm cuma akşamı saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Avcılar'da devriye görevi yapan Motosikletli TİM Amirliği'ne bağlı yunus ekibi, 20 yaşındaki Osman Aslı'nın yalpalayarak yürüdüğünü farketti.

Haberin Devamı

Elindeki poşetten bali çekti iddia edilen Aslı'yı gözaltına alan polisler saat 18.00 sıralarında Avcılar Firuzköy Karakolu'na teslim etti. Burada asker olduğunu bildiren Aslı, nezarethaneye değil de avukat görüşme odasına alındı.

İNTERNET BAĞLANTISI KESİKTİ

Karakolda Aslı'nın GBT kaydı yapılmak istendi. Ancak bilgisayarların internet bağlantısının kesilmesi nedeniyle kaydı alınamadı.

Bu yüzden Aslı, avukat görüşme odasında bekletilmeye devam edildi. Görevli polisler İnzibat Komutanlığı'nı arayarak bilgi verdi. Gündüz görevli polisler değişim sırasında nöbetçi polislere nezarethane de kimsenin olmadığını avukat görüşme odasında bir askerin olduğunu ancak kaydının sorulamadığını söyledi. Saat 19.00 sıralarında görevi devralan polisler avukat görüşme odasını kontrol ettiği sırada Aslı'nın kendini astığını fark etti. Durum hemen savcılığa ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirildi.

Haberin Devamı

BOT BAĞLARIYLA KENDİNİ ASTI İDDASI

Aslı'nın ayağında botu olduğu ve bu bottan söktüğü ipleri penceredeki jaluziyi tutan 3 adet çiviye asarak intihar ettiği öne sürüldü.

Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından ceset Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Aslı'nın Zonguldak Er Eğitim Jandarma Alayı'nda asker olduğu ve acemi birliğini tamamladıktan sonra Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'ndaki usta birlik öncesi İstanbul'a ailesinin yanına dağıtım iznine geldiği belirlendi.

ACILI AİLE POLİSİ SUÇLADI

Oğlunun usta birliğine teslim olacağı gün ölüm haberini aldıklarını belirten acılı baba İsmet Aslı, "Dağıtım oldu iznine geldi. Biletini almıştı, akşam askere gidecekti. Gece bana saat 00.45'te ölüm haberini verdiler. Polis memuru, Çocuğunuz morgda. İntihar etmiş başınız sağolsun' dedi. Karakol bana 200 metre uzaklıkta bu böyle mi söylenir. Olayı duyar duymaz bir yakınımızı karakola gönderdik, bot ipiyle kendisini asmış dediler. Ben davacıyım. O gün emniyette sorumlu herkesten davacıyım. Onların da evladı var, bugün bana ise yarın onlara" dedi.

Ağıtlar yakan anne Fatma Aslı ise, "Benim oğlumun suçu nedir. Kimse açıklama yaptı. Benim oğlum katil dahi olsa polisin onu koruması gerekirdi" diye konuştu. Aslı'yı cuma sabahı son gören arkadaşı ise , "Hiçbirşeyi yoktu. Biletini almış Nevşehir'e gidecekti" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"BURNUNUN KENARINDA MORLUK VARDI"

Ailenin Avukatı Ahmet Alpaslan ise Adli Tıp Kurumu önünde cenazeyi teslim alırken açıklamalarda bulundu. Alparslan, talihsiz gencin cesedini morgda gördüğünü ifade ederek "Boynuda ip izi olduğunu gördüm. Burnunun kenarında da morluk vardı. Raporu adli tıp uzmanları verecekler. Biz de Adli Tıp Kurumu raporuna göre harekete geçeceğiz" dedi. Aslı'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından Hatay Kırıkhan'a gönderildi.

2 MÜFETTİŞ OLAYI İNCELEYECEK

Bu arada Aslı'nın yapılan GBT kontorlünde 'kişinin hürriyetini tehdit etme' ve 'bıçakla yaralama 'suçlarından arandığı tespit edildi. Osman Aslı'nın daha önce hırsızlık ve yağma olaylarına karıştığı belirlendi.Karakoldaki sır ölümle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin pazartesi günü İstanbul'a gelerek inceleme yapacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

GERİYE BU GÖRÜNTÜLER KALDI

Sır dolu ölümden geriye Osman Aslı'nın 6 önce abla Yıldız Kocataş'ın düğününde çekilen görüntüleri ve usta birliğine teslim olmak için aldığı otobüs bileti kaldı. Talihsiz genç düğünde doyasıya eğlenip arkadaşlarıyla oynarken görülüyor. Aslı'nın usta birliğine gitmek için aldığı biletin ise Cumartesi günü saat 22.00 otobüsüne alındığı görülüyor.

DHA