Gündem Karakolda skandal

Karakolda skandal

Paylaş
Karakolda skandal

Mersin'de 2008'de içki içip çevreyi rahatsız ettiği için gözaltına alınan Ferhan Uzun'un nezaretteyken cebindeki çakmakla kendini yaktığı ortaya çıktı

23 Ekim 2008’de Galatasaray’ın Olympiakos’u 1-0 yendiği UEFA Kupası maçından sonra Mersin’deki sevinç gösterilerine Ferhan Uzun (50) da katıldı. Aşırı alkollü olduğu ve çevreyi rahatsız ettiği iddia edilen Ferhan Uzun gözaltına alınıp Yumuktepe Polis Merkezi’ne götürülerek nezarete atıldı.

Haberin Devamı

'POLİSLER BANA DÜŞMAN'

Ferhan Uzun birkaç kez “Karakolda yolsuzluk yapılıyor” diye ihbarda bulunduğu için polislerin kendisine husumet beslediğini, bu yüzden gözaltına alındığını öne sürdü.

Sonra elleri kelepçeli halde nezaretteyken arka cebindeki çakmağı çıkaran Ferhan Uzun kendini yaktı. Polislerin müdahalesiyle alevler söndürüldü ancak Ferhan Uzun 5 ameliyat geçirecek kadar yaralandı.

GÖRÜNTÜLER DELİL OLDU

Bu olayla ilgili açılan davada karakolun güvenlik kamerası görüntüleri mahkemeye sunuldu. Görüntülerde Ferhan Uzun’un karakolda alev topuna döndüğü açıkça görülüyordu. Karakol sorumlusu Komiser H.K. hakkında işkence suçlamasıyla 12 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Ferhan Uzun’un savcıya verdiği ifadeyle gazetecilere söylediği sözler arasındaki çelişkiler de dikkati çekti.

Haberin Devamı

‘ÜSTÜME GAZ SIKTI’

Ferhan Uzun savcıya şunları söyledi: “Komiser H.K. polislere eşimin karakola getirilmesi talimatını verdi. Ben ‘Hanımımı buraya getirirsen kendimi yakarım’ dedim. Komiser de bana çakmak verdi, üzerime spreyle gaz sıktı ve ‘Namuslu, şerefliysen yeminini yerine getir, kendini yak’ dedi.

Ben de kendimi yaktım.” Ferhan Uzun gazetecilere ise başka bir hikaye anlattı: “Beni nezarete atarken ayakkabı bağcıklarıma kadar her şeyi aldılar ama çakmağımı arka cebimde bıraktılar. Nezarete götürürken de üzerime spreyle gaz sıktılar. Karakolda ben ‘Vatan için kendimi yakarım’ dedim. Komiser de bana ‘Vatanını seviyorsan bunu kanıtla. Namuslu, şerefli adamsan kendini yakarsın’ dedi. Nezaretteyken arka cebimden çakmağı çıkarıp ateşledim.”

Ali ŞEN/DHA