Gündem Karamollaoğlu'ndan 'SP'den AK Parti'ye transfer' iddalarına yanıt

Karamollaoğlu'ndan 'SP'den AK Parti'ye transfer' iddalarına yanıt

Paylaş
Karamollaoğlu'ndan 'SP'den AK Parti'ye transfer' iddalarına yanıt

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "AK Parti'nin SP'den önemli isimleri transfer edeceği" iddiasına ilişkin konuştu, "AK Parti'nin bu teşebbüsü beni memnun etti. Bu bir diyaloğun kurulması manasına gelir. Arkadaşlarımızın söylemlerinden belki faydalanırlar. Bizden kimseyi alıp götürebileceklerine ihtimal vermiyorum" dedi.

Temel Karamollaoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti'nin partisinin bazı önemli isimlerini transfer edeceğiyle ilgili iddialarını yanıtladı.

Karamollaoğlu, "AK Parti'nin bu teşebbüsü beni memnun etti. Bu bir diyaloğun kurulması manasına gelir. Arkadaşlarımızın söylemlerinden belki faydalanırlar. Bizden kimseyi alıp götürebileceklerine ihtimal vermiyorum" dedi.


"İSLAM NATO'SU HAYATA GEÇİRİLMEK İSTENİYOR"


"İslam NATO'su" anlamına gelecek yeni bir oluşumun hayata geçirilmek istendiğine işaret eden Karamollaoğlu, "Bu kurulacak İslam NATO'su, milli görüş tarihi boyunca bizim dile getirdiğimiz İslam NATO'su mu olacak? Yoksa başka bir görev mi üstlenecek? Biz İslam ülkelerini dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumayı esas almıştık. Ancak böyle bir adım, kendi içimizdeki bazı çekişmeleri silahlı çatışmaya dönüştürmek için kuruluyorsa bu bizi endişeye sevk ediyor" diye konuştu.


"TÜRKİYE FİİLEN BAŞKANLIK SİSTEMİNE GİRMİŞTİR"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son AK Parti kongresinde genel başkan seçildiğini hatırlatan Karamollaoğlu, "Kabul etsek de etmesek de Türkiye fiilen başkanlık sistemine girmiştir. Başbakanlık dönemi sona ermiş,başkanlık dönem başlamıştır.Artık hükümetin başkanı da, devletin başkanı da, partinin başkanı da bir kişidir. Her şeye rağmen bu yeni dönemin hayırlara vesiyle olmasını diliyoruz" dedi.