Spor Karanlıktan aydınlığa

Karanlıktan aydınlığa

Paylaş
Karanlıktan aydınlığa

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur karşılaşmasında Beşiktaş, İnönü Stadyumu'nda Ankaragücü'nü konuk etti. Siyah beyazlı ekip, geriye düştüğü karşılaşmayı 3-2 kazanarak turu geçmeyi başardı. Beşiktaş'ın gollerini Holosko, Hilbert ve Batuhan Karadeniz atarken, Ankaragücü'nün golleri ise Timur ve Kaan'dan geldi

PTT 1. Ligi'nin son sırasında yer alan ve maddi sıkıntılar ile boğuşan Ankaragücü, İnönü gibi zorlu bir deplasmana tur amacıyla geldi.

Ankaragücünden 6 dakikalık protesto

Geçtiğimiz günlerde kupa mücadelesine takım olarak geç çıkacaklarını açıklayan Ankaragücü takımı, mücadeleye 6 dakika geç çıkarak içinde bulundukları durumu protesto etmiş oldu.

İlk yarıya ev sahibi Beşiktaş etkili başlayan taraftı. 21. dakikada sahneye çıkan Holosko, Beşiktaş'ı öne geçiren golü kaydetti: 1-0. Golden sonrada etkili ataklar yakalayan Siyah-Beyazlı ekip bir türlü golü bulamadı. Ankaragücü karşılaşmanın 37. dakikasında Timur Bayram Özgöz ile golü bularak beraberliği yakaladı.

İnönü'de ilginç pozisyon

Ankaragücü attığı beraberlik golünden 5 dakika sonra etkili bir atak geliştirdi. Defansın arkasına kaçan Timur kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahası dışında topu Cenk'in üstünden aşırtmak isteyen Timur'un topunu Cenk eliyle kesti. Cenk'ten dönen top Kaan Kanak'ın önünde kaldı düzgün bir vuruşla ağları bulan genç futbolcu Ankaragücü'nü 2-1 öne geçiren gole imzasını attı. Bu pozisyondan sonra ceza sahası dışında topa elle müdahale yapan Cenk Gönen sarı kart ile cezalandırıldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, mücadelenin ilk yarısı 2-1'lik Ankaragücü üstünlüğü ile son buldu.

Beşiktaş, mücadelenin ikinci yarısına iki oyuncu değişikliği ile başladı. Olcay'ın yerine Batuhan, Muhammed'in yerine ise Uğur Boral oyuna dahil oldu. Uğur Boral oyuna girdikten sonra Beşiktaş'ın sol kanadı hareketlenmeye başladı. Mücadelenin 60. dakikasında Uğur sol kanattan süratli bir şekilde ceza alanına girdi. Arkadan yapılan müdahale sonrası yerde kalan tecrübeli futbolcu takımına penaltı kazandırdı.

Hilbert yine attı

Beşiktaş'ın yediği ikinci golde büyük bir hata yapan Roberto Hilbert, belkide kendini affettiren golü 60. dakikada penaltı ile buldu ve ligde attığı golden sonra, Ziraat Türkiye Kupası maçında da gol atmayı başardı. Bu golle birlikte Beşiktaş maça eşitliği getirmiş oldu: 2-2. Kalan dakikalarda Ankaragücü karşısında baskısını artıran Siyah-Beyazlılar aradığı golü 86. dakikada Batuhan Karadeniz ile buldu: 3-2. Bu gol ile beraber oldukça zorlandığı maçı yenmeyi başaran Beşiktaş bir üst tura yükselirken, Ankaragücü kupaya veda eden takım oldu.

Haberin Devamı