Tamer Heper Karar kesin olacak
HABERİ PAYLAŞ

Karar kesin olacak

Haberin Devamı

Bir bankanın kredi kartı aidat borcu tahsilatını hakem heyetine şikayet etmiştim. Hakem heyeti kart bedelinin iadesine karar verdi. Ancak banka parayı ödedikten sonra tüketici mahkemesinde iade aldığım paranın bankaya geri verilmesi talebi ile dava açmış. Sonuç ne olur, kaybedersem temyiz hakkım var mı? H.S.

Kredi kartı aidatı talepleri ne kadar büyük bir hukuki problem yarattı farkında mısınız? Kredi kartı aidatı 3 TL’den başlayıp 100 TL’ye kadar çıkıyor. Bu kadar para için koparılan fırtına, bu işte ne büyük rant olduğunu gösteriyor. Ancak sizin yaptığınız gibi tüketici hakları hakem heyetine yapılan başvurularda çok büyük çoğunlukla kesilen paranın iadesi kararı veriliyor.

[[HAFTAYA]]

Ancak bu heyetlerin verdiği kakarlara karşı itiraz çerçevesinde tüketici mahkemelerine başvurmak gerekiyor. Dolayısı ile tüketici hakları hakem heyeti kararları bu yolla incelenebiliyor. Ancak bu yargılama itiraz mahiyetinde olduğundan bir yerde temyiz görevi niteliğinde olup yeniden temyiz imkanı yoktur. Mahkemece verilen karar nihai karardır. Dolayısı ile tavsiyem aleyhinize açılan davayı takip edin. Takip sırasında herhangi bir masrafınız olmayacak. Ancak sizin gibi vatandaşlardan kesilen bu haksız paraların yekünü milyarlarca lirayı bulmaktadır ki, menfaatiniz kuruş hesabı ile bile olsa takip etmeniz bir vatandaşlık görevidir. Bunun için de bir meslektaşımla işbirliği yapmanıza bile gerek yoktur, takip basit işlemlerden ibarettir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder