Siyaset 'Karar son değil yeni başlangıç'
Paylaş
'Karar son değil yeni başlangıç'

SP'ye kayyum atanması kararı partiyi böldü. Genel Başkan Kurtulmuş, 'Bir son değil, yeni bir başlangıç' dedi

SP’ye kayyum atanması kararı partiyi böldü. Karar için “Bir son değil, yeni bir başlangıç” diyen Genel Başkan Kurtulmuş, yeni bir siyasi parti altında toplanıp toplanmayacakları konularında sessizliğini koruyor. Erbakan cephesinin Kurtulmuş’a mesajı ise “Giderse akıllılık etmiş olur” yönünde.

Haberin Devamı

Kayyum kararı, Saadet Partisi’ni (SP) bölünmeye götürdü. SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un ayrılık kararını önümüzdeki hafta açıklaması beklenirken, Erbakan cephesinden “Giderse akıllılık etmiş olur” mesajı geldi. Kurtulmuş’un kayyum kararı hakkındaki yorumu ise “Bir son değil, yeni bir başlangıç” şeklinde oldu.

Kurtulmuş dün partisinin GİK toplantısı için Genel Merkez’e gelişinde, yol haritalarını gelecek hafta açıklayacaklarını söyledi. SP Lideri Kurtulmuş, “Karar bizim için, milletimiz için, siyasi hareketimiz için bir son değil, Türkiye siyasi tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı ve ilk adımıdır” dedi. Kurtulmuş, açılan davalarda kullanılan delillerin CHP’yle ilişkisiyle ilgili iddiasını da yineleyerek, “Her şey milletin gözünün önünde oluyor. Mahkemeye sunulan delillerden 8’i CHP’nin ilçe kongreleriyle ilgili, Yargıtay’ın sitesinde bulunmayan deliller. Bu da belirli yerleri işaret ediyordur” diye konuştu. Kurtulmuş, davaların temyizine ilişkin bir başvuru yapıp yapmayacakları ve yeni bir siyasi parti altında toplanıp toplanmayacakları konularında ise yorum yapmadı.

Haberin Devamı

Ak Parti’yle dirsek teması iması

Erbakan’ın kurmaylarından TBMM eski Başkanvekillerinden Yasin Hatipoğlu ise, “Kurtulmuş’un bir ay sonra yapılması planlanan kongreye katılmayacağı, partiden ayrılabileceğine” ilişkin iddialara, “Akıllılık etmiş olur” karşılığını verdi. Hatipoğlu, Kurtulmuş ve ekibinin Ak Parti ile dirsek teması içinde olduğu imasında da bulundu. Hatipoğlu, “Bunlar ayrılacak, Tayyip Bey de seçilebilecek yerlerden 5 kontenjan ayırmış, hatta daha ileriye giderek ileride Cumhurbaşkanı olduğunda başbakanlığı Numan Bey’e verecek. Bunlara itibar etmiyoruz. Ancak Tayyip Bey’in, Numan Bey’in ağzından duyarsak değerlendirmemizi yaparız” diye konuştu.

Kayyum gerginliği

SP’yi kongreye götürmek için çağrı heyeti görevlendiren Ankara 10’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Mustafa Altunbaşak, dün aynı konuda açılan bir başka davaya vekaleten baktı. SP’nin avukatları, davayı asıl hâkim Veciha Başkesen’in karara bağlamasını istedi. Altunbaşak, avukatlara, “Başkan halen başkan, GİK halen GİK. Vicdanen müsterihim” dedi. Avukatlar, Mustafa Kamalak’ın çağrı heyetinde görevlendirmesine atıfla, “Hazır bulunanları atadınız” dedi. Hâkim de, “Numan Kurtulmuş’u getirseydiniz, görevi ona verirdim. Onlar hazırdı, görevi verdim” diye konuştu. Altunbaşak salondaki gazetecilere de, “Ben kayyum kararı mı verdim? Parti yönetimine el mi koydum? Şimdi sizleri tutuklattırayım mı? Yapılan kayyum değil ki çağrı heyeti” diye sitem etti. Duruşma 28 Eylül’e ertelendi.

(Hürriyet)

Haberin Devamı