Gündem 'Karargâh' duruşmasında Duruoğlu'na destek

'Karargâh' duruşmasında Duruoğlu'na destek

Paylaş
'Karargâh' duruşmasında Duruoğlu'na destek

Devrimci Karargah duruşmasında, 10 aydır tutuklu bulunan Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Yayın Müdürü Aylin Duruoğlu'na destek vardı

Devrimci Karargah davasının ilk duruşmasında, 10 aydır tutuklu bulunan Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Yayın Müdürü Aylin Duruoğlu'na destek amacıyla birçok gazeteci adliyeye geldi

Haberin Devamı

Bostancı'da Orhan Yılmazkaya 'nın ölü ele geçirildiği, bir emniyet amirinin şehit olduğu, bir sivilin öldüğü ve 8'si polis 10 kişinin yaralandığı operasyon sonrası terör örgütü "Devrimci Karargah" üyesi oldukları iddiasıyla 16'sı tutuklu 17 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

Cezaevinde bulunan 16 sanık, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

İNSANİ DUYGULARLA GELDİLER

Dava kapsamında tutuklu bulunan Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Yayın Müdürü Aylin Duruoğlu'na destek amacıyla Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu, Yönetim Kurulu Başkanvekili Güngör Mengi, Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Yuvacan, gazete yazarlarından Reha Muhtar, Zülfü Livaneli, Can Ataklı, Ruhat Mengi destek için adliyeye geldi.

Haberin Devamı

Reha Muhtar, Aylin Duruğlu'na destek olmak için geldiklerini mahkemeyi etkilemek gibi bir amaçları olmadığını ve tamamen insani bir duyguyla burada olduklarını ifade etti. Muhtar, 10 aydır tutuklu bulunan Aylin Duruoğlu'nun bu davada tahliye olacağına inandıklarını da kaydetti. Bu arada davada yargılanan sanıkların adliyeye getirildikleri sırada Bostancı'da yaşanan çatışmada ölen Devrimci Karargah Örgütü üyesi Orhan Yılmazkaya lehine slogan atması dikkat çekti.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede, sanıklar Fatih Aydın, Cemal Bozkurt, Özgür Dinçer ve İbrahim Şimşek hakkında, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ile "kasten öldürmek" suçlarından ikişer kez "ağırlaştırılmış müebbet", diğer suçlardan da 9 ay ile 300 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Sanıklar Mehmet Yeşiltepe, Ergin Öncü, Abdülselam Sultan, Muhammet Çetin, Süleyman Gürkan Anıl, Mustafa Aşula, Nail Arıkan, Necdet Öztürk, Sevim Öztürk, Melek Seven, Ceren Sütlaş ve Metin Akdemir hakkında da 7.5 ile 36 yıl arasında değişen hapis cezalarının istendiği iddianamede, sanıklardan Vatan Gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun "örgüt üyeliği" suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

DHA

Haberin Devamı