Tamer Heper Kararlar çoğunlukla doğru
HABERİ PAYLAŞ

Kararlar çoğunlukla doğru

Haberin Devamı

Sitemiz beş bloktan oluşuyor. Blokların birer yöneticisi var. Bunlar bir araya gelerek site yönetimini oluşturuyor. Ancak son günlerde bir araya gelmiyorlar dolayısı ile site yöneticisiz. Bu doğru mu? Binalardan birinin rengini değiştirsek olabilir mi? ● İ.C.

Muhtelif binalardan oluşan sitelerde her bloğun yöneticisi olduğu gibi sitenin de yönetimi olur. Blok yönetimi kendi içlerindeki problemleri hallederken site yönetimi siteye ait meseleleri görüşür ve siteyi yönetir.

Bir binanın renginin değiştirilmesi yönetimin tasarrufu ile olamaz. Şayet projesinde veya yönetim planında belli renk öngörülmüş ise (ki böyle bir öngörüye pek rastlanmaz) o renk sağlanmalıdır. Böyle bir tespit yok ise renk değişimi için kat malikleri kurulunun kararı gerekir.

TAM İŞTİRAK ZORUNLU DEĞİL

Site yönetimine gelince. Blok yöneticilerinin bir araya gelerek site yönetimini oluşturduğu başka sitelerde de görülür. Bu husus site yönetim planı ile oluşturulmuştur. Beş kişi bu görevi ifa ederken aralarında anlaşmazlık çıkabilir. Bu, tümünün görevi bırakması anlamını taşımaz. Anlaşılamayan hususlar varsa oylanır, çoğunluğu alan görüş uygulanır. Yoksa “Biz anlaşamadık” diyerek görev terk edilmez. Yönetim kurullarında kararların tam iştirakle alınması mecburiyeti yoktur, kararlar çoğunlukla da alınır. Dolayısı ile sizin site yönetimi anlaşamadığı hususu oylayacak, çoğunluğun görüşü yönetim kurulu kararı olacaktır. Karşı olanlar karar defterine muhalefet şerhi koyabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder