Gündem Karasu'da çobanlar ecel terleri döküyor

Karasu'da çobanlar ecel terleri döküyor

Paylaş
Karasu'da çobanlar ecel terleri döküyor

Karasu'da çobanlar ecel terleri döküyor

Muş'un hayvancılıkla geçinen merkeze bağlı Üçdere Köyü'nde yaşayanlar büyükbaş hayvan sürüsünü her gün meraya otlatmaya Karasu Nehri'ni aşarak götürüp getiriyor.

Murat Nehri üzerinde köprü yapılmaması nedeniyle büyük sıkıntı çeken 150 haneli ve 1500 nüfuslu Üçdere Köyü'nde, sığırların günde iki kez nehri aşması özellikle debinin arttığı dönemlerde büyük macera oluyor. Bu geçiş sırasında kimi zaman hayvanlar boğularak telef oluyor.

Köydere Köyü Muhtarı Aydın Subaşı da büyükbaş hayvanları nehirden geçiren köylülerin her gün soğuk terler döktüğünü belirtti. Subaşı, "Bazen azgın sular hayvanların boğulmasına neden oluyor. Bu yüzden köylüler sürü karşıya geçene kadar ecel terleri döküyor. Köy ile mera arasında kalan Karasu Nehri'ne bir köprü yaptıramadığımız için 500 büyükbaş hayvanı sabah ve akşam nehirden geçmek zorunda kalıyorur. Bu yolculukta her yıl onlarca hayvan telef oluyor" dedi.

Çobanlar ise nehri geçerken bidon ve tahtadan yapılan ilkel salı kullanırken, nehir üzerine bir köprü yapılmasını istiyor.