Dünya Karayılan: Özerklik ilan ederiz

Karayılan: Özerklik ilan ederiz

Paylaş
Karayılan: Özerklik ilan ederiz

PKK liderlerinden Murat Karayılan, BBC'ye verdiği röportajda, 'Türk hükümeti diyaloğu reddederse özerklik ilan ederiz' dedi

PKK liderlerinden Murat Karayılan, Kandil'de İngiliz devlet kuruluşu BBC'ye röportaj verdi. Karayılan, "Türkiye'deki Kürtlere daha fazla siyasi ve kültürel hak verilmesi" halinde PKK'nın silah bırakmaya hazır olduğunu söyledi. Karayılan, geçtiğimiz günlerde de yine Kandil'de İngiliz The Daily Telegraph gazetesine konuşmuştu.

Karayılan, BBC muhabiri Gabriel Gatehouse'a verdiği röportajda, Türkiye'nin ateşkesi kabul etmesi ve belli şartları yerine getirmesi halinde, PKK teröristlerine Birleşmiş Milletler gözetimi altında silahlarını bırakmaları yönünde emir verebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Karayılan, PKK'nın talepleri arasında "Türkiye'deki Kürt kökenli vatandaşlara yönelik saldırılara ve Kürt politikacıların tutuklanmasına son verilmesi" olduğunu belirtti.

PKK lideri, "Evet, Kürt sorunu demokratik bir şekilde, diyalog yoluyla çözülürse, silahlarımızı bırakacağız. Silah taşımayacağız" diye konuştu.

Karayılan, "Eğer Türk hükümeti bunu reddederse, biz de özerkliğimizi ilan etmek zorunda kalacağız" dedi.

BBC, Karayılan röportajının ardından Türk yetkililerden PKK liderinin açıklamaları konusunda görüş almak istedi. Ancak habere göre, ismi açıklanmayan bir hükümet yetkilisi, "Teröristler tarafından yapılan açıklamalar konusunda yorum yapmak gibi bir alışkanlığımız yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı

(Hürriyet)