Gündem Karayolları'nın yol çukuru 2 kardeşi yuttu

Karayolları'nın yol çukuru 2 kardeşi yuttu

Paylaş
Karayolları'nın yol çukuru 2 kardeşi yuttu

Karayolları'nın yol çukuru 2 kardeşi yuttu

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, dere yatağı nedeniyle meydana gelen yol kaymasını engellemek için Karayolları'nın başlattığı çalışmada açılan 15 metre derinliğindeki çukura, içinde 2 kişinin bulunduğu kamyon düştü. Kazada iki kardeş ölürken yakınları, Karayolları'nın ihmalinin bulunduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Balıkesir'den aldıkları 3.5 ton domatesi İzmir'e götürmek isteyen 30 yaşındaki Seyfettin Alageyik, ağabeyi 44 yaşındaki Fahrettin Alageyik yönetimindeki 35 DKK 29 plakalı kamyon ile yola çıktı. 2 kardeşin içinde bulunduğu kamyon, dün saat 23.00 sıralarında, İzmir-Manisa Karayolu Sabuncubeli Mevkii'nde ilerlerken, iddiaya göre, uyarı levhasının bulunmadığı yolda, dere yatağı nedeniyle meydana gelen yol kaymasını engellemek için Karayolları tarafından başlatılan çalışmada açılan 15 metre derinliğindeki çukura uçtu. Alageyik kardeşlerin öldüğü kazayı gören diğer sürücüler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde kamyon şoförü Alageyik ile kardeşi Seyfettin Alageyik'in olay yerinde hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 4 yıl önce Bitlis'ten İzmir'e taşınarak pazarcılık yapmaya başlayan 1 çocuk babası Seyfettin Alageyik ile ağabeyi 3 çocuk babası Fahrettin Alageyik'in cesetleri çağrılan cenaze aracıyla İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü Morgu'na kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kazayı duyunca gelen iki kardeşin yakınları, ölüm haberini öğrenince sinir krizi geçirdi. Hurdaya dönen kamyonun sahibi ve ölenlerin yeğeni olan Murat Atış, kazanın, Karayolları'nın ihmali nedeniyle meydana geldiğini öne sürerek, “Yolun girişine işaret konulmamış. Buraya girilmemesi için önlem alınsa şimdi yaşayıyor olacaklardı. Bu resmen karayollarının yaptığı bir cinayettir. Kazadan sonra olay yerine trafik uyarı konilerini koydular” dedi.

Bu arada, mevcut dere yatağının üzerine yapılan yolda, akan suyun yolun zemininde kayma meydana getirdiğinin tespit edilmesi üzerine, yolun altından geçen bir kanal açılması için çalışma başlatıldığı ve çukurun açıldığı belirtildi.

Kadir ÖZEN-Emrah YILMAZ/İZMİR, (DHA)