Magazin 'Kardashian'ın iznine ihtiyacımız yok'

'Kardashian'ın iznine ihtiyacımız yok'

Paylaş
'Kardashian'ın iznine ihtiyacımız yok'

Cosmopolitan Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmeni Özlem Kotan, Kim Kardashian konusunda sert konuştu: "İzne ihtiyacımız yok"

"Ermeni soykırımının anıldığı ayda Türkiye'de bir dergiye kapak olmaktan rahatsızım" diyen Kim Kardashian, onayının alınmadığını iddia etti.

Kim Kardashian’ın “Türkiye’de kapak kızı olacağımdan haberim yoktu, olsaydı itiraz ederdim” cümlelerini değerlendiren Cosmopolitan Türkiye’nin Genel Yayın Yönetmeni Özlem Kotan, yıldızın fotoğrafların geçtiğimiz haziran ayında ABD’de çekildiğini ama kullanılmadığını söyledi.

Derginin politik meselelere malzeme olmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyen Kotan, “Kim Kardashian’ın nisan ayında kapak olmasının sebebi ilk defa şarkı söylemeye başladığı ve single’ı çıktığı içindir. Kadınlara güzellik tavsiyeleri sunan röportajı yayımlanmıştır” dedi.

KİM KARDASHİAN FOTOĞRAFLARI

Kotan, fotoğrafların yayımlanması konusunda Kim Kardashian’dan izin alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını da açıklamasına ekledi; “Dünyada 64 ülkede Cosmopolitan dergisi çıkar, hepimiz de ABD merkezliyizdir ve her türlü yazılı ve görsel malzeme merkezimizden kullanımımıza açıktır.

"SAVAŞMAYIN, SEVİŞİN DİYORUZ"

Konuyla ilgili herhangi bir ‘kullanılmaması gerekir’ uyarısı gelmediği gibi bu konunun başka yönlere çekilmesi kötülüktür, kimseye bir faydası olmaz. Cosmopolitan, mutlu, kendine güvenen, daima ‘barıştan’ yana kadınların dergisidir. Dergimizin adı Cosmopolitan, Cosmo-politik değil. Herkese savaşmayın, sevişin diyoruz.”

Kim Kardashian ise web sitesi ve twitter sayfasında iki gün önce Türkiye baskısından haberi olmadığı iddia etmişti; “Bana her ay hangi dergilerin kapaklarında yer alacağımın listesi geliyor.

Türkiye Cosmopolitan bu listede yoktu, olsaydı itiraz ederdim. 24 Nisan ‘Dünya Ermeni Soykırım Günü’nün yer aldığı bu ayda, Türkiye’deki bir dergiye kapak olmak istemezdim. Ermeni asıllı olmaktan ve Ermenistan Cosmopolitan’ın ilk kapak kızı olmaktan gurur duyuyorum” cümlelerini yazdı.

Kardashian’ın bu pozları, derginin Ermenistan edisyonunda da kapakta yer almıştı.

Haberin Devamı