Gündem Kardelen Elif şehit eşinin memleketine atandı

Kardelen Elif şehit eşinin memleketine atandı

Paylaş
Kardelen Elif şehit eşinin memleketine atandı

Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün ardından kamuoyunun gündemine oturan, 'Kardelen' kampanyasıyla eğitim gören eşi Elif Bölük'ün ataması yapıldı

İstanbul Halkalı'da, askeri servis otobüsüne yapılan saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün ardından kamuoyunun gündemine oturan, ‘Kardelen’ kampanyasıyla eğitim gören eşi Elif Bölük'ün ataması yapıldı. Bölük'ün, şehit eşinin memleketi İzmir'in Tire İlçesi'ndeki bir okula atandı.

Haberin Devamı

Bölük'ün, şehit eşinin memleketi İzmir'in Tire İlçesi'ndeki bir okula atandı. Elif Bölük, geçen ay, Halkalı'daki hain saldırıda, 2 yaşındaki kızı Eylül'ün babası, 4 yıllık hayat arkadaşı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ü şehit vermenin acısını yaşamış, son görevini yerine getirirken yaptığı açıklamalarla kamuoyunun gündemine oturmuştu.

Elif Bölük'e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ destek verirken, askeri bir okulda görev yapması için çalışmalara başladıklarını dile getirmişti. Şehit ailelerinin yararlandığı kanun kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı, Elif Bölük'ün atamasını, kendi tercihi olan şehit eşinin kabrinin bulunduğu İzmir'in Tire İlçesi'ne yapıldı.

Prosedür gereği Bölük'ün burada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirleyeceği bir okulda göreve başlayacağı, daha sonra yılbaşında Ankara'daki askeri bir okulda görevlendirileceği kaydedildi.

Haberin Devamı