Gündem Kardelen'den tokat gibi sözler!

Kardelen'den tokat gibi sözler!

Paylaş
Kardelen'den tokat gibi sözler!

Kardelen'den tokat gibi sözler!

İstanbul Halkalı'daki bombalı saldırıda şehit düşen jandarma uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük (28) memleketi İzmir'in Tire İlçesi'nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu ve sağanak yağmura rağmen yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende, şehidin eşi Elif ile kucağından inmeyen 2 yaşındaki kızı Eylül'ün hali yürek dağladı.

Haberin Devamı

Anne Elif'in şehit eşinin Türk bayrağına sarılı naaşı ve fotoğrafını kızı Eylül'e gösterek, "Bak işte baban melek oldu kızım" sözleri yürekleri dağladı.

Doğu ve Güneydoğu'daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kamyanyası sayesinde okuyan Muşlu şehit eşi Elif Bölük'ün, terör örgütü PKK'ya yönelik, "Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç" tokat gibi sözleri dikkat çekti.

İstanbul Halkalı'daki hain saldırıda şehit düşen jandarma uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün naaşı dün gece geç saatlerde memleketi Tire'deki devlet hastanesi morguna getirildi. Şehit Bölük'ün annesi Kezban (48), babası Salih (52) ve kardeşi Sinan Bölük'ün (22) yaşadığı Doyranlı Köyü'ndeki evleri taziyede bulunmak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Bölük ailesinin yaşadığı ev ve çevresindeki sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı. Çevredeki Zeytinova, Bayraktepe köylerinin girişlerine de dev Türk bayrakları asıldı. Köyde yaşayan özellikle yaşlı kadınlar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle şehit ailesine destek verdi, teröre lanet yağdırdı.

Şehit eşinin cenazesi için görev yaptığı Kastamonu'dan köye gelen Elif Bölük, 2 yaşındaki kızı Eylül'ü kucağından bir an olsun indirmezken, elini hiç bırakmadığı kayınvalidesiyle birlikte ambulansla askeri törenin yapılacağı Tire'deki İmam Hatip Camii'ne geçti. Minik Eylül'ün taşıdığı Türk bayrağıyla ambulansın içinde amcası Sinan'ın kucağında oturup dışarıyı izlemesi araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturan vatandaşları hüzünlendirdi. Şehit Bölük'ün Türk bayrağına sarılı naaşı ise Tire Devlet Hastanesi morgundan alınıp askeri törenin düzenleneceği camiye getirildi.

GÖKLER AĞLADI

Şiddetli sağanak yağmur altındaki törene, Bölük ailesinin yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP ve MHP İzmir İl Başkanları, şehidin dayısının oğlu Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

BABASINA EL SALLADI

Kadın astsubayların teselli etmeye çalıştığı Elif Bölük, kucağından indirmediği kızı Eylül ile bir ara şehit eşinin tabutunun yanına gitti, üzerine kapanıp ağladı, öptü ve fotoğrafını okşadı. Evladına eşinin fotoğrafını gösteren Elif Bölük, "Bak işte baban melek oldu kızım" dedi. Bu sırada, herşeyden habersiz olan ve emziğini ağzından düşürmeyip ara ara kreker de yediği görülen minik Eylül ise şehit babasının fotoğrafına doğru el salladı. Kendi alyansının üzerine aynı parmağına eşinin alyansını da taktığı dikkati çeken Elif Bölük ile kızının tabuta çiçekler bırakması yürek dağladı. Şehidin annesi, babası ve kardeşi de tabutun üzerine kapanıp gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

KARDELEN'DEN TOKAT GİBİ SÖZLER

Bakan Gönül camiden ayrılırken şehidin naaşı toprağa verilmek üzere yüzlerce araçtan oluşan uzun bir konvoy eşliğinde 13 kilometre mesafedeki Doyranlı Köyü'ne götürüldü. Tören boyunca metanetli duruşuyla dikkati çeken Doğu ve Güneydoğu'daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kamyanyası sayesinde okulunu bitirdiği, geçen yıl da bu kampanyanın reklam filmlerinde oynadığı ortaya çıkan şehit eşi Elif Bölük'ten mezarlıkta terör örgütü PKK'ye yönelik tokat gibi sözler geldi. "Yarın yine şehit olacak. Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç" diyen şehit eşinin sözleri boğazları düğümledi.

HÜKÜMETE TEPKİ

Bu sırada, sağanak yağmura rağmen cami dışında toplanan yediden yetmişe binlerce kişiden oluşan kalabalık tekbirler eşliğinde, teröre lanet yağdırdı, hükümete tepki gösterdi. Öfkeli kalabalık, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Hepimiz Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Kahrolsun PKK", "Mecliste PKK İstemiyoruz" ve "Tayyip Oğlunu Askere Gönder" şeklinde sloganlar attı.

BAKAN GÖNÜL'ÜN ETRAFINDA ETTEN DUVAR

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreninde, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün etrafı da olası bir tepki ve saldırıya karşı korumalar tarafından kapatıldı. Gönül'ün etrafında adeta etten duvar örüldü. Aileye taziyesi sırasında baba Salih Bölük'ün Bakan Gönül'ün boynuna sarılarak bir süre ağlaması dikkati çekti.

YÜZLERCE ARAÇLIK KONVOY

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında, baba Salih ve kardeş Sinan Bölük en ön sırada, Bakan Gönül ve Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun yanında saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehit Bölük için saygı yürüyüşü düzenlendi. Naaşın konulmasının ardından, Eşi Elif Bölük başta olmak üzere yakınları da bir süre tabuta kapanıp cenaze aracıyla birlikte ilerledi. Hayatın durma noktasına geldiği bu anda, Tireliler de evlerinin balkonlarından şehidini alkış ve sloganlar eşliğinde uğurladı.

YAVRUSUNUN YELEĞİ KABRİNE KONULDU

Sonrasında, Elif Bölük tarafından, minik kızı Eylül'ün yeleği, mezara yerleştirilen eşinin naaşının başucuna konuldu. Tabutun üzerindeki Türk bayrağı da Elif Bölük ve baba Salih Bölük'e teslim edildi. Şehit Mehmet Çağlar Bölük'ün cenazesi, askerlerin omuzlarında araçtan indirildikten sonra köy mezarlığının dışındaki özel bir alana açılan kabire defnedildi.

Haberin Devamı

'Kardelen' soldu

Haberin Devamı