Gündem Kardemir'de işçi eylemi

Kardemir'de işçi eylemi

Paylaş
Kardemir'de işçi eylemi

Polis, eylem yapan işçilere biber gazıyla müdahale etti

Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın (Kardemir) 29 kişiyi işten çıkarması nedeniyle işçiler fabrika sahasına girmek isteyince polis cop ve biber gazıyla müdahale etti. Bir işçi ise yüksek gerilim hattına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Haberin Devamı

Kardemir’de, 29 işçinin Türk Metal Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını iddia eden yaklaşık 700 işçi, Türk Metal Sendikası önünde toplanarak fabrikanın önüne yürüdü. Fabrika önünde polis ve özel güvenlik görevlilerinin barikatı ile karşılaşan işçiler, bir süre tartışmanın ardından Kardemir Genel Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. Polis, işçileri durdurabilmek için cop ve biber gazı ile müdahalede bulundu. İşçiler polis tarafından durdurulurken, gazdan etkilenen 10 işçi Karabük Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşten çıkarılan Kenan Şahin ise fabrika içerisindeki yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki yüksek gerilim hattına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Türk Metal Sendikası Genel Başkan Danışmanı Recai Başkan’ın ikna ettiği Kenan Şahin bir süre sonra aşağıya indi. Karabük Emniyet Müdürü Arif Akkale işçilerin dağılması için uyarıda bulundu. İşçiler bir süre sonra yürüyerek sendikaya gitti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Çelik-İş Sendikası’ndan ayrılan bir grup işçi Türk Metal Sendikası’na üye olurken, Türk Metal Sendikası yetkilileri 29 işçinin sendikalarına üye olması nedeniyle işten çıkarıldığını öne sürdü.