Gündem Kardeşini kıskanıp sobaya attı

Kardeşini kıskanıp sobaya attı

Paylaş
Kardeşini kıskanıp sobaya attı

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde 4 yaşında çocuk, annesi mutfaktayken 9 aylık kardeşi Fatma Figen Nurışık'ı evde yanan sobanın içine attı

Kurtalan’ın Bölüktepe Köyü’nde yaşayan Abdurrahman ile Miniyet Nurışık’ın 4 yaşındaki, adı açıklanmayan oğulları, 9 aylık kardeşi Fatma Figen’i evdeki yanan sobaya attı.

Mutfakta yemek yaparken bebeğinin çığlıkları üzerine odaya gelen anne Miniyet Nurışık, korkunç manzara ile karşılaştı. Annesinin hemen sobadan çıkardığı bebek, köylülerin de yardımıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi.

Yoğun bakıma alınan Fatma Figin Nurışık'ın tamamen yanan 2 ayağı kesilirken, hayatı tehlikeyi atlatamadığı ve yaşam savaşı verdiği belirtildi.

ANNE-BABALAR ÇOK DİKKATLİ OLUN

Klinik Psikolog Beril Yardımcı, "Yeni doğan bebekle aile içinde alışılmış dengeler değişir. Çocuğun anne babayla kurduğu ilişkiye yeni biri -bir yabancı- eklenir, anne babanın ilgisi dağılır ve aile içindeki öncelikler değişir.

Bu değişim büyük çocukta anne babasının ilgisini ve sevgisini kaybetme korkusu yaratabilir. Büyük çocuk, kendini anne babası tarafından aldatılmış gibi hissedebilir.

Onun için yaşamak artık daha zor bir hale girmiştir. Yeni doğan bebek, anne veya baba ile kurulmuş yakın ilişkinin arasına giren bir rakip olarak görülür.

Çocuk, kardeşinin doğumuyla tanıdığı bu sıkıntıyı gene ona yansıtır ve kardeşinin sahip olduklarını kıskanmaya başlar. Yaş, cinsiyet ve aile içindeki ilişkilerin niteliği gibi etkenler ise bu duygunun yoğunluğunu etkiler" diyor.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR (DHA)