Gündem Kardeşiyle hayata tutanacak!

Kardeşiyle hayata tutanacak!

Paylaş
Kardeşiyle hayata tutanacak!

Düzce'de 7 yaşındaki Nisa Nur Denizoğlu, kardeşinden alınacak iliğin nakli için hayırseverlerin desteğini bekliyor

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde “talasemi majör” tanısı konulan ve Düzce’nin Yukarı Yahyalar Mahallesi’nde 6 kişilik ailesi ile birlikte yaşayan 7 yaşındaki Nisa Nur Denizoğlu’na, Akdeniz Üniversitesi’nde kök hücre nakli yapılacak. Kök hücre ise ağabeyi 9 yaşındaki Enes Denizoğlu’ndan alınarak küçük Nisa Nur’a nakledilecek. Şu anda işsiz olan 40 yaşındaki baba Ahmet Denizoğlu, kızının ameliyatı için valilik tarafından oluşturulan banka hesabına hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.

Kendisi de rahatsız olan baba Ahmet Denizoğlu “Kızımızın dünyaya geldiğinde Akdeniz anemisi yani talasemi hastalığı varmış. Biz geç fark ettik. 3,5 yaşında fark ettik. Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne gittik, hemen kan taktılar. Daha sonra bizi İzmit Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’ne sevk ettiler. 7 ay takip edildik ve Ankara Dış Kapı Hastanesi’ne sevk edildik. 1 buçuk yıl tedavi izlemi yapıldı. Tanımadığımız bir genle karşılaştık. Bunu öğrendikten sonra Akdeniz Üniversitesi’ne yönlendirildik. En geç Haziran ayına kadar ilik nakli olacak, sıraya girdik. Şu anda işim yok. Kulağımdan iki büyük ameliyat geçirdim. Üçüncü ameliyatı olacağım. Ancak kızımın tedavi sürecinde ben kendim hastaneye gidemiyorum. Çocuğuma koşturuyorum. Maddi gücüm yok. Oralarda bir buçuk, iki yıllık tedavi süreci var. Bununla ilgili yardım yapılmasını rica ediyorum” dedi.

33 yaşındaki anne Gülseren Denizoğlu ise “Ben çocuğumun kurtulmasını istiyorum. Akdeniz Üniversitesi’nde ameliyat olacak” şeklinde konuştu.

Küçük Nisa Nur da, iyileşmek istediğini söyledi. Kız kardeşine iliğini verecek olan Enes Denizoğlu, “Kardeşimin ihtiyacı var ve kardeşime iliğimi vereceğim. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

Baba Ahmet Denizoğlu’nun kızına yardım toplanması amacı ile Düzce Valiliği’ne başvurduğu öğrenildi. Valilik ise yaptığı araştırmada ameliyat masraflarının 100 bin lira olduğunu tespit etti ve Ziraat Bankası Düzce Şubesi’nin 68502410-5002 hesap numarası ve TR63 0001 0000 5468 5024 1050 02 İBAN numarası ile yardım hesabı oluşturdu.

İHA