Gündem Kardeşlik hasar görmesin

Kardeşlik hasar görmesin

Paylaş
Kardeşlik hasar görmesin

Öfkeli kalabalığın yakıp yıktığı işyeri sahipleri, sağduyu çağrısı yaptı. Saldırılarda işyerinin camları kırılan kuyumcu Reşit Kaya, “İşyerimdeki hasar önemli değil. Kardeşliğimiz hasar görmesin” dedi

hedefi olan işyerlerinin sahipleri dün gün boyunca hasar tespit çalışması yaptı. Kalabalığın saldırdığı market sahibi Hasan Dere, “Bizler kardeş toplumlarız. Bu gemi batarsa hep beraber batarız. Benim dükkanımı yıkmışlar, ellerine ne geçmiş? Büyük dedem askerde şehit düşmüş. Bu toprakları hep beraber kazanmışız. Hep beraber mücadele vermişiz. Beraber doğmuşuz. Bu olaylar yaşanmamalıydı” diye konuştu. Kahvehanesindeki masa ve sandalyeleri kırılan Osman Baybars ise “Devlet benim güvenliğimi sağlayamadı. Nerede polis, nerede devlet? Dükkanımın bu hale gelmesinin ve onarılmasının bedelini devlet ödemeli” dedi.

Haberin Devamı

‘Terörün yandaşı değiliz’

Kuyumcu dükkanının camları kırılan Reşit Kaya, yıllardır bu topraklarda Kürt-Türk olarak beraber yaşadıklarını, böyle bir olay karşısında çok şaşırdıklarını söyledi. Kaya, “Kendi topraklarımıza düşmanlık yapmayız ama bu saldırılar bizleri çok üzdü. Sanki dün geceki 4 şehidin sorumlusu benmişim gibi hissettim. Maddi zarar önemli değil, önemli olan kardeşliğimiz” diye konuştu. Kasap dükkanı sahibi Ahmet Abay ise “Hiç kimse ile de güvenlik güçleri ile de husumetimiz olamaz. Terörün yandaşı değiliz. Bizler de polislerimizin ardından gözyaşı döküyoruz” dedi.