Yaşam Karidesli ya da çikolatalı mantı...

Karidesli ya da çikolatalı mantı...

Paylaş
Karidesli ya da çikolatalı mantı...

Konya'da bir restoranda karides, mercimek, ıspanak, tavuk ve çikolatayla hazırlanan mantı çeşitleri ilgi görüyor.

Restoran sahibi Ahmet İlarslan, yaklaşık iki yıldır Konya’da restoran işletmeciliği yaptığını, müşterilerine farklı tatlar sunmaktan zevk aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Un, yumurta, tuz ve suyun karıştırılmasıyla hazırlanan mantı yufkasının içine değişik malzemeler koyarak birçok kişiye hitap eden farklı tatlarda mantı çeşitleri hazırladıklarını anlatan İlarslan, karidesten mercimeğe, ıspanaktan tavuğa kadar birçok ürünle mantı hazırlayarak müşterilerine sunduklarını anlattı.

Hazırlanan mantı türleri arasında en çok karidesli mantının müşteriler tarafından ilgi gördüğünü ifade eden İlarslan, "Küçük parçalar halinde kestiğimiz yufka parçalarının içine karides ve kaşar koyarak özel bir teknikle gül şeklinde kapatıyoruz. Kızarttığımız mantıyı, yanında baharatlı yoğurt sosu ile servis ediyoruz" dedi.

Karidesli mantının Konya’da yoğun talep gördüğünü anlatan İlarslan, içine ıspanak, mercimek, tavuk ve çikolata konularak aynı teknikle kapatılan diğer mantı türlerinin de müşterinin isteğine göre haşlanarak ya da kızartılarak servis edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Diyet yapanların mantı keyfinden mahrum kalmaması için kepekli undan yapılarak hazırlanan yufka kullandıklarını da anımsatan İlarslan, müşterilerinin bu durumdan hayli memnun olduğunu söyledi.

Müşterilerini şaşırtmakta oldukça başarılı olduklarını ifade eden İlarslan, "Mantıyı sadece Kayserililer’in değil Konyalılar’ın da yapabileceğini gösterdik. Etli ekmeği ile ünlü olan Konya’da alternatif bir diğer tat olarak mantıyı geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

-RENGİNİ PANCARDAN ALAN KIRMIZI ERİŞTE-

Mantının yanı sıra erişte de çeşitlilik yaptıklarını anlatan İlarslan, şunları kaydetti:
"Mantı çeşitlerinin yanı sıra erişte çeşitlerimiz de mevcut. Un, su, yumurta ve tuz ile yoğurulan hamurun içine atılan domates, ıspanak, havuç ve pancar püresi, hazırlanan erişteye rengini veriyor. Hem birbirinden renkli hem de doğal erişte çeşitleri elde etmiş oluyoruz. Pancardan kırmızı, ıspanaktan yeşil, domatesten turuncu, havuçtan sarı renkte erişte yapıyoruz. Özellikle ramazan ayında erişte çeşitlerine yoğun talep vardı. Bazı müşterilerimiz değişik renkteki erişteleri görünce şaşırıyor."

Müşterilerin hem mantı hem de erişte çeşitlerine ilgi gösterdiğini dile getiren İlarslan, müşterilerine değişik tatlar sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Fatma Kalay - AA